Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Campanie de toamnă. 14 străzi din Sibiu afectate de lucrări de săptămâna viitoare

Campanie de toamnă. 14 străzi din Sibiu afectate de lucrări de săptămâna viitoare

Primăria Sibiu anunță că, de săptămâna viitoare, vor începe lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere sau a rețelelor de utilități pe 14 străzi din Sibiu.

Majoritatea lucrărilor anunțate de Primărie ca începând în zilele următoare vizează intervenții la rețelele gaz (Frasinului, Arcului, Traian, Eschile, Fagului, Margaretelor, Aleea Călărașilor) și la cele de apă sau canalizare (Onisifor Ghibu, Calea Șurii Mici, Târgu Cailor, strada Păltiniș).

Primăria anunță și demararea unor lucrări de modernizare mai ample. Astfel, un al doilea tronson din strada Principatele Unite (între strada Henri Coandă și strada Oțelarilor) ar urma închis circulației din 10 octombrie până la finele lui noiembrie pentru modernizarea rețelelor de apă și canal, a carosabilului și trotuarelor și pentru amenajarea de parcări. ”La intrarea în sezonul rece strada va fi adusă la nivel de prim strat asfaltic și va fi redeschisă circulației, iar lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

În aceeași zonă, din 17 octombrie este programată asfaltarea unei porțiuni de 250 de metri din strada Henri Coandă, unde au avut loc lucrări la rețeaua de apă. ”Se va freza câte o bandă, pe rând, circulația urmând să se desfășoare alternativ. Perioada avizată pentru execuția lucrărilor este 17-22 octombrie”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Circulația va mai fi restricționată pe strada Konrad Haas (sensul de coborâre spre Piața Armelor) pentru lucrări de reparații la zidul de sprijin din Piața Armelor. Lucrările ar urma să se desfășoare îmn perioada 6 – 25 octombrie.

“Am dispus Direcției Tehnice să emită avizele de săpătură astfel încât străzile se fie aduse la starea inițială sau într-un stadiu care să permită desfășurarea circulației pe perioada iernii. Este foarte bine că firmele de utilități profită de aceste zile pentru a înainta cu lucrările, dar trebuie să avem în vedere și fluența traficului”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Lista lucrărilor avizate de Comisia de Circulație

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Strada Principatele Unite se închide din 10 octombrie. Este vorba de cel de-al doilea tronson al acestei străzi care va intra în modernizare, aceasta fiind o investiție finanțată de Primăria Sibiu. În perioada 10 octombrie – 30 noiembrie, tronsonul dintre strada Henri Coandă și strada Oțelarilor va fi închis traficului. Contractul prevede modernizarea rețelelor de apă și canal, a carosabilului și trotuarelor și crearea de spații de parcare. La intrarea în sezonul rece strada va fi adusă la nivel de prim strat asfaltic și va fi redeschisă circulației, iar lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor.

Ruta ocolitoare aprobată de Comisia de Circulație este prelungirea străzii Oțelarilor care trece pe lângă stadionul din zonă. Stația de transport public din fața Compa II se va muta în fața stadionului din zonă.

Modernizarea rețelei de canalizare pe strada Târgu Cailor. Anul acesta va intra în lucru tronsonul dintre strada Popa Șapcă și Aleea Târgu Cailor. Lucrările se vor executa sub trafic, pe tronsoane scurte. Execuția acestora a fost avizată pentru perioada 10 octombrie – 30 noiembrie.

Modernizarea rețelelor de apă și canalizare pe strada Păltiniș. În perioada 10 octombrie – 30 noiembrie constructorul contractat de Primăria Sibiu pentru a moderniza această stradă va executa lucrările la rețele. Pentru aceasta constructorul va închide traficul complet în perioada menționată, până la 1 decembrie urmând să aducă strada într-un stadiu carosabil și să o deschidă traficului. Lucrările de modernizare vor continua anul viitor, cu modernizarea carosabilului și a trotuarelor.

Zidul de sprijin din Piața Armelor va fi reparat în perioada 6 – 25 octombrie. Pentru execuția lucrărilor este necesară închiderea circulației pe un sens al străzii Konrad Haas, pe sensul de coborâre dinspre Centumvirilor spre Piața Armelor.

Modernizarea rețelei de gaz pe șase străzi. Din 6 octombrie vor începe lucrările de înlocuire a conductei de gaz și realizarea branșamentelor proprietăților private pe strada Frasinului. Din 12 octombrie, același tip de lucrări vor începe pe strada Arcului și Traian, iar din 15 octombrie pe străzile Eschile, Fagului și Margaretelor. Până în 31 octombrie constructorul va finaliza lucrările pe toate cele șase străzi. Lucrările vor fi executate sub trafic, cu excepția străzii Traian care va fi închisă total, dată fiind lățimea mică.

Pe strada Aleea Calărașilor se va moderniza conducta de gaz și racordurile la proprietățile private în perioada 10-21 octombrie. Nu va fi necesară închiderea traficului, dar se va circula cu restricții. Pentru a face legătură cu rețeaua existentă se va executa și o traversare în carosabilul de pe strada Luptei, planificată în noaptea de 17 octombrie, dacă și condițiile meteo permit.

Pe strada Onisifor Ghibu se va moderniza rețeaua de canalizare în perioada 10 octombrie – 30 noiembrie. Pentru a permite efectuarea acestor lucrări, circulația se va închide total în perioada menționată.

Pe strada Henri Coandă se va repara carosabilul în urma intervențiilor la rețeaua de apă pe o lungime de 250 m. Se va freza câte o bandă, pe rând, circulația urmând să se desfășoare alternativ. Perioada avizată pentru execuția lucrărilor este 17-22 octombrie.

În carosabilul de pe Calea Șurii Mici se va executa o traversare pentru alimentarea cu energie electrică a unei proprietăți private. Traversarea se va realiza în perioada 10-14 octombrie, incluzând refacerea carosabilului afectat. Circulația se va desfășura pe o bandă alternativ în această perioadă.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

xxxx

Acum 5 ani

Foarte frumos . Vom avea un oras european . Dar locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilitati din fata cladirii statiei Cfr Sibiu dupa vopsirea acesteia unde sunt ? Ar trebuii ca persoanele cu dizabilitati sa dispara si ele ? In tot orasul locurile de parcare la majoritatea ori nu mai sunt vizibile ori nu sunt marcate de loc .
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Primavara si vara se fac proiecte, bugetari, contractari si alte cele iar in prag de iarna ne apucam de spart dumuri si canalizari dupa care se cer prelungiri ale temenelor datorate conditiilor meteo pe timp de iarna...
Raspunde

silviu

Acum 5 ani

Eu tot nu pot sa pricep de ce se fac locuri de parcare pe strazi cu case particulare care au curti si garaje!? In loc ca primaria sa le interzica sa mai parcheze pe strada pentru fluidizarea traficului, le face parcari! Aceeasi aberatie se intampla pe multe strazi. Cea mai nepotrivita este Calea Dumbravii care s-a facut cu sens unic pentru a se face parcari pentru firme (care sunt obligate prin lege sa aiba propria parcare pe terenul lor) si pentru casele particulare care au toate curti. Dar mai bine ii obligam pe turisti sa se rataceasca pe stradute intortocheate in drum spre Muzeul Astra sau Paltinis pentru ca primaria sa raporteze realizarea a mii si mii de locuri de parcare.
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 5 ani

Și Mirăslău au spart-o anu trecut și nu le prea pasă de ea...
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Daca tot sunt in zona cu lucrarile pe Principatele Unit nu pot sa intre si pe str.Plevnei sa o niveleze!!! este dezastru,ca pe macadam,,pote ne aude cineva si noi platim impozit la Primarie!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus