Luni,
18.01.2021
Innorat
Acum
-5°C

 Caravană despre importanța alăptării în primele 1000 de zile, la Sibiu  

 Caravană despre importanța alăptării în primele 1000 de zile, la Sibiu  

Proaspeții și viitorii părinți s-a întâlnit, joi seara, pentru a participa la “Caravana Primelor 1000 de zile” care face parte din programul de conștientizare a importanței alăptării pentru mamă și copil. Caravana constă într-o serie de 10 evenimente educaționale în orașele din România. 

Cei prezenți, alături de specialiști, au abordat subiectul alăptării din toate perspectivele: importanța nutriției pentru mamă și copil, beneficiile alăptării pentru mamă și copil sau drepturile mamei care alăptează. Printre speakerii prezenți la conferința din Sibiu s-au numărat dr. Livia Ognean, Cristina Kovacs, psiholog clinician în cadrul Centrului de Consiliere pentru Părinți al Organizației Salvați Copiii filiala Mureș, Adina Iancu, educator Perinatal SAMAS Certificat, cât și un reprezentant al Direcției pentru Sănătate Publică.

caravana-primelor-1000-de-zile-sibiu-1

Nutriţia în primele 1000 de zile reprezintă cheia sănătăţii pentru întreaga viaţă. Alăptarea este extrem de importantă și de benefică: Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă la sân în primele 6 luni și continuarea alăptării până la vârsta de doi ani. Din păcate, în România, doar 12,6% dintre mame își alăptează exclusiv bebelușii în prima jumătate de an de viață. Durata medie a alăptării exclusive este de doar două luni și jumătate (studiul IOMC 2011). Conform aceluiaşi studiu, doar 33% dintre mame au declarat că au fost instruite privind alăptarea exclusivă.

„Prin intermediul caravanei, ne dorim ca toți părinții din România să afle că alăptarea este extrem de importantă și că primele 1000 de zile sunt esențiale pentru sănătatea copilului. Sperăm să creștem rata alăptării exclusive în țara noastră, oferind suport psihologic adecvat, informaţii medicale și sfaturi de la specialişti.”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

România este în continuare clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară cu risc înalt în ceea ce priveşte indicatorii de sănătate, conform datelor furnizate de raportul PERISTAT 2010. Acelaşi studiu atrage atenţia asupra mortalităţii infantile, ţara noastră aflându-se pe primul loc în Europa, cu valori duble faţă de media europeană.

Comentarii

2 comentarii

ra

Acum 4 ani

Daca e ok cu alaptatul in public atunci e ok si cu sexul in public. Doar asa facem copii sa-i poata alapta mamicile....... Alăptatul e un lucru de atentie maxima fata de copil si liniste. In public nu ai nici liniste si confort si atentie maxima intre mama si copil
Raspunde

IQ

Acum 4 ani

O vorba din batrani( nedemostrata stiintific), spunea ca daca un copil e prost ( mamaligos, talamb)se datoreaza intarcatului tarziu. Nu stiu daca sunt rautati dar am curizozitatea sa stiu daca exista studii stiintifice legate de acest aspect al dezvoltarii psihice si intelectuale ale unui copil tinut la san atata timp si dependent de mama- nu ma refer la studii gen Olivia Steer. Imunitatea ca imunitatea dar restul e ok?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus