Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Bucurie prin sport pentru peste 100 de persoane cu dizabilități

Bucurie prin sport pentru peste 100 de persoane cu dizabilități

Peste 100 de persoane, de la copiii de 2 ani până la concurenți de 75, au participat, astăzi, la cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu. Este vorba despre a III-a ediție a Jocurilor Locale “Special Olympics” unde concurenții au participat, în Sala Transilvania, la probe de gimnastică, badminton sau bocce.

Cei peste 100 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, împreună cu susținătorii lor și alături de 30 de voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga”  s-au bucurat astăzi, împreună, făcând sport.

“În fiecare an organizăm competiții regionale, evenimente la care invităm sportivi din școlile speciale, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, oameni cu dizabilități intelectuale care trăiesc în centrele de plasament și încercăm împreună, în primul rând, să ne bucurăm făcând sport și în același timp să promovăm incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Este o ocazie pentru sportivii Special Olympics să demonstreze ce abilități au, să arate ceea ce pot face pentru că, din păcate, de cele mai multe ori ei sunt etichetați într-un mod nefericit și puși într-o categorie nu prea fericită a societății noastre”, a declarat Cristian Ispas, director național Special Olympics România.

special-olympics-2016-s

Competițiile au debutat  cu o demostrație Young Athletes (Sportivi Tineri), la care au luat  parte copii, cu vârste între 2 și 8 ani, de la Asociația “Sindrom Down Trisomia 21 Adriana Sibiu”. La final,  toți concurenții  au urcat pe podium, și au primit tricouri, diplome și medalii.

„Gala Sportivă a persoanelor cu dizabilități  este proiectul meu de suflet, inițiat acum 3 ani și reprezintă un imens prilej de bucurie pentru beneficiarii noștri pentru că le oferă ocazia să se revadă, să participe împreună la probele sportive, să se amuze și să râdă mult și sănătos. Pentru că, dincolo de probele pe care le vor trece cu ușurință sau cu poticneli haioase, rămâne convingerea că aceștia sunt persoane cu un potențial foarte mare , iar amintirea orelor minunate petrecute cu această ocazie, presărată cu  zâmbetele  și strălucirea chipului participanților  merită înrămată definitiv în sufletul tuturor”, a  Laura Camelia Vîlsan, director general al DGASPC Sibiu

special-olympics-2017-h

În paralel cu derularea competiției au avut loc evaluări ale stării de sănătate a sportivilor participanți în cadrul programului Special Olympics Healthy Atheletes (Sportivi Sănătoși). Acesta este un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării sociale. Competiția este organizată de Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu în parteneriat cu Fundația “Special Olympics” România.

special-olympics-2016-g

special-olympics-2016-f

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Miha

Acum 7 ani

Este păcat că nu sunt informate si familiile care au copii cu dizabilități . care sunt în familie si pentru care nu se face absolut nimic de către autoritățile locale.
Raspunde

Omis

Acum 7 ani

Așa este,trebuie competiție comuna cu cei din afara constituției.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus