Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Congres sud-est european de chimioterapie antiinfecțioasă, la Sibiu

Congres sud-est european de chimioterapie antiinfecțioasă, la Sibiu

În perioada 13-15 octombrie se va desfăşura, la Sibiu, cea de-a șaptea ediție a Congresului sud-est european privind chimioterapia antiinfecțioasă. Evenimentul va avea loc  sub egida ISC (International Society of Chemotherapy) și va reuni medici din toate specialitățile, biochimiști, farmaciști, farmacologi și farmacologi clinicieni, studenți și rezidenți.

În cadrul conferinței vor fi organizate simpozioane, un curs post-universitar și mese rotunde. Conform organizatorilor, congresul se adresează unui număr mare de specialiști din domeniul chimioterapiei antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare, care au posibilitatea să participe cu lucrări în toate domeniile legate de chimioterapia antiinfecțioasă și tuturor celor dornici să cunoască un evantai larg de tematici  în domeniu, de la problemele laboratorului medical şi sintezei de noi medicamente, până la noutăţile privind utilizarea terapeutică a noilor chimioterapice, progresele și limitele noilor terapii, aspecte privitoare la rezistenţa microbiană la chimioterapice şi efectele colaterale ale acestui mare grup de medicamente.

La această manifestare științifică vor participa peste 300 de invitați din 25 de state din întreaga lume, personalităţi recunoscute ale vieții ştiinţifice internaţionale, având contribuţii majore în domeniu.

Este o mare onoare pentru Sibiu să fie gazda unui asemenea eveniment medical prestigios dar și pentru medicii sibieni care vor participa activ, alături de figuri proeminente în domeniul medical, la dezbaterea unui spectru larg de subiecte”, a declarat conf.univ. dr. Nicolae Grigore.
În cadrul cursului postuniversitar „Terapia antiinfecțioasă în practica medicală”, conf.univ.dr. Victoria Bîrluțiu va susține cursul postuniversitar “Perspective în terapie cu antibiotice”. Totodată, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase a SCJU Sibiu va prezida partea a doua a acestui curs precum și simpozionul “Efectele colaterale ale medicamentelor anti-infecțioase”, alături de Prof. dr. Mihai Nechifor, Președintele Societăţii  Române de Studiu al Chimioterapicelor. Ceremonia de deschidere a Congresului va avea loc în holul Primărie, joi 13 octombrie, de la ora 19:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus