Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Pompierii, defilare cu cântec pe Bulevardul Coposu

Pompierii, defilare cu cântec pe Bulevardul Coposu

Duminică, începând cu ora 11, va avea loc ceremonialul militar-religios de înmânare a Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. La eveniment va participa și dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Sâmbătă și duminică, Bulevardul Corneliu Coposu va fi închis traficului pentru câteva ore.

Pentru fiecare unitate militară, Drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară. Prin caracterul său unic, acesta reprezintă tradiţiile şi faptele de eroism ale înaintașilor şi imboldul pentru datoria  de a servi cu credinţă patria. Pentru ca manifestarea de duminică să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, pompierii militari se antrenează intens, astfel încât, în data de 15 octombrie  începând cu ora 11.00, tot pe Bulevardul Coposu, se va desfăşura o repetiţie pentru evenimentul de duminică.

“Atât sâmbătă, 15 octombrie,  în intervalul orar 10.00-12.00, cât și duminică, 16 octombrie, în intervalul orar 09.00-12.00, B-dul Corneliu Coposu va fi închis de la Parcul Tineretului până la Piața Unirii, iar intrările în străzile Independenței, Berăriei și Pompeiu Onofrei vor fi blocate, traficul rutier desfășurându-se cu deviere pe străzile adiacente”, transmit reprezentanții ISU Sibiu. 
La evenimentul va participa dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență  dar și general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. De asemenea, vor fi prezenți Cristian Roman, prefectul județului Sibiu, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, șefi ai inspectoratelor județene pentru situații de urgență din zona de centru a țării, comandanți ai unităților militare din județul Sibiu, reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și cadre militare în rezervă.

După citirea decretului prezidențial, prin care se conferă inspectoratului nostru Drapelul de Luptă și înmânarea drapelului de către Raed Arafat, ceremonia va continua cu defilarea cu cântec a pompierilor sibieni, precum și cu expoziția tehnicii de intervenție.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus