Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Turcan: Programul Școală după Școală trebuie să continue!

Turcan: Programul Școală după Școală trebuie să continue!

În Sibiu, dar și în alte județe, programul Școală după Școală a fost sistat în mai multe școli din cauza unor avertismente venite din partea ANAF, iar profesorii au fost avertizaţi de faptul că activitățile de tipul After-School sunt „ilegale". Deputatul Raluca Turcan  avertizează că programul Şcoală după Şcoală apare ca măsură garantată de stat prin Legea Educației Naţionale, încă din 2011. Până acum, articolul din lege referitor la Școala după Școala nu a fost aplicat, nu a fost finanţat de la bugetul de stat. ”Solicit emiterea unui Ordin de ministru pentru a rezolva imediat problema legislativă identificată de către ANAF si anume: programul să fie desfășurat prin asociațiile de părinți, ONG-uri sau alte entități prin contracte încheiate cu primăriile, nu cu școlile. Prin transferarea acestui program de la școală către o altă instituție se vor rezolva cinci probleme majore: plata pentru acest program se va face în mod transparent; profesorii vor putea fi angajați cu contracte pe perioadă determinată, iar plata pentru munca prestată va fi una corectă; vor putea fi atrase fonduri europene pentru acest program, iar părinții cu resurse financiare modeste își vor putea înscrie copiii în programe de tipul Școală după Școală; se vor crea noi locuri de muncă și școala va beneficia de venituri externe”, a declarat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan într-o conferință de presă.

Turcan a anunțat de asemenea că a solicitat răspunsuri privind soluțiile pe care le propunem, la problemele cu care se confruntă profesorii, părinții și elevii.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

mihai

Acum 4 ani

Bine pitzi, ne bazam pe tine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus