Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Primăria pregătește un mic ”big-brother” în zona noilor terenuri de lângă Stadionul municipal

19 Octombrie 2016 17:04

Primăria pregătește un mic ”big-brother” în zona noilor terenuri de lângă Stadionul municipal

Terenurile de sport ce urmează a fi finalizate pe spațiul ocupat de terenul secundar al stadionului municipal, dar și zona recreativă care este în curs de amenajare pe spațiul verde dintre ”cutiuță” și clădirea fostului restaurant Bolta rece vor fi supravegheate printr-un sistem de monitorizare video.

Sistemul de monitorizare video pentru care administrația locală a lansat o procedură de achiziție publică trebuie să poată acoperi cele două zone mai sus amintite ”în totalitate”. Totodată, trebuie să ”poată identifica persoanele din imaginile de pe cameră”, iar înregistrările trebuie păstrate pe o perioadă de minim 30 de zile. ”Să înceapă înregistrarea la mișcare, să poată fi accesate de la distanță atât camerele live, cât și înregistrările, accesarea sistemului să poată fi făcută chiar și de pe dispozitivele mobile” sunt alte trei cerințe din anunțul publicat de Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului public de administrare a domeniului public și privat. Procedura are drept termen de depunere a ofertelor ziua de 24 octombrie.

Patru terenuri cu gazon artificial

În locul fostului teren de antrenament al stadionului municipal, sunt în curs de amenajare patru terenuri cu gazon artificial, despărțite cu garduri de plasă. Lucrările au fost atribuite unei firme din Alba - SC Monolit Junior SRL – pentru suma de 1,23 de milioane de lei, fără TVA și ar fi trebuit să se încheie la începutul acestei luni (termenul de execuție prevăzut în contract era de cinci luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, ordin emis în data de 9 mai 2016, potrivit unui comunicat al Primăriei de la acea vreme).

În afara amenajării celor patru terenuri cu gazon artificial, contractul include și realizarea șapte panouri de alpinism înalte de șase metri, un nou gard înalt de patru metri, instalație pentru nocturnă și sonorizare și o nouă alee pietonală. Gradenele existente trebuie reabilitate. Pe spațiul dintre aceste terenuri și fostul restaurant Bolta Rece, în cadrul unui alt contract, urmează a fi amplasate echipamente de fitness.

Foto: arhiva TS

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Popa

Acum 4 ani

Tot orasul trebuie monitorizat !!! Nu exista oras in Romania care sa nu aiba camere de luat vederi cel putin in intersectile importante ! Daca se petrece vreun eveniment , politistii cutreiera bancile , magazinele , locuintele monitorizate ca sa obtina imagini !
Raspunde

Corigentul

Acum 4 ani

Au uitat sa faca rigole pentru scurgearea apei. Au improvizat apoi rigole in jurul terenului, rigole care au nivelul mai sus decat gazonul. Ar trebui sa fie lac de acumulare pe teren pentru ca apa sa ajunga in rigole..
Raspunde

Sate

Acum 4 ani

Orașe,comune ,sate ....toate trebuie monitorizate,doar așa se va intra in normalitate. Foștii mincinosi de primări ,care au promis aceste proiecte la sate, acum au ajuns sus și se bucură că nu le.au dus la îndeplinire pt ca se vedeau prea MULTE!!!!!!! Si așa,unele pot fi interzise minorilor... Ex în parcuri unde se petrec multe la tara.
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

dar parcarea pentru masinile celor care vor venii la aceste terenuri de ce nu a fost marita? ca acolo este aproape tot timpul plina acum apoi cand vor fi gata toate terenurile... alt proiect facut cu fundul si interese
Raspunde

anonimus 2

Acum 4 ani

:)) habar nu aveti voi cit sunteti de monitorizati !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus