Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Cum și când se vor colecta deșeurile în municipiul Sibiu

Cum și când se vor colecta deșeurile în municipiul Sibiu

Colectarea și transportul deșeurilor în municipiul Sibiu se vor realiza după noi reguli, din noiembrie, odată cu implementarea proiectului de colectare selectivă.

  Astfel, în municipiul Sibiu operatorul angajat de autoritățile județene – firma SC Soma SRL – va colecta în mod regulat și separat cinci categorii de deșeuri: 1. deșeuri de hârtie și carton (de ex. cutii de pantofi, cutii de aparatură electrocasnică, plicuri, pahare de carton etc.) 2. deșeuri de plastic și metal (ex. pahare și tacâmuri de unică folosință, sticle de plastic, jucării vechi, pixuri stricate etc.) 3. deșeuri de sticlă (sticle, borcane goale etc) 4. deșeuri biodegradabile (frunze, iarbă, crengi, resturi de fructe și legume, pliculețe de ceai și zaț de cafea, coji de fructe și legume etc) 5. deșeuri reziduale (toate celelalte deșeuri care nu se încadrează în categoriile de mai sus. Ex.: reziduuri de la animalele de casă, ambalaje foarte murdare, veselă de unică folosință foarte murdară, scutece de unică folosință etc.)
În cadrul unor campanii trimestriale sau la cerere (prin apelarea dispeceratului SC Soma SRL) vor mai fi colectate deșeurile periculoase din deșeurile menajere (de ex. cutii de vopsea, lacuri etc), deșeurile din construcții (de ex. moloz, gresie, faianță etc) și deșeurile voluminoase (de ex. mobilier, uși, ferestre etc)
Graficul de colectare a deșeurilor diferă. Astfel, de la locuințele individuale din oraș, deșeurile reziduale și deșeurile biodegradabile vor fi colectate o dată pe săptămână, deșeurile de hârtie și carton și deșeurile de sticlă – o dată la trei zile, iar deșeurile de plastic și metal – o dată la două săptămâni.

Din zona centrului istoric, deșeurile reziduale și deșeurile biodegradabile vor fi colectate în fiecare zi (inclusiv duminica), iar deșeurile de hârtie și carton, cele de plastic și metal și deșeurile de sticlă – o dată la trei zile.

În fine, de pe platformele amenajate pe domeniul public în zona blocurilor, deșeurile reziduale și deșeurile biodegradabile vor fi colectate o dată la două zile, ), iar deșeurile de hârtie și carton, cele de plastic și metal și deșeurile de sticlă – o dată la trei zile.

Telefon dispecerat SC Soma SRL – 0269 562 056 www.somasibiu.ro Facebook: somasibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

schuster

Acum 6 ani

o gramada de pubele de gunoi. mie imi place sistemul actual arunc tot sacul si apoi treaba lor
Raspunde

J.C.

Acum 6 ani

ii mai ieftin la soma
Raspunde

DOINA CRISAN

Acum 6 ani

IN CE ZI A SAPTAMANII SE RECOLTEAZA DIVERSELE DESEURI , SAU TREBUIE SA LASAM PUBELELE IN STRADA SA VINA TIGANII LA COTROBAIT ?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

In zonele in care n-au stiut ca exista cartiere noi (de ex. Cisnadie, Selimbar) si n-au calculat pubele pentru ele, CUM si cand se va ridica gunoiul? Isi arunca fiecare sacii de gunoi in fata blocului? Sau poate direct din balcon?
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

cand vor ajunge sa distribuie la toate casele pubelele ca de la 1 noiembrie nu avem in ce pune gunoaiele...
Raspunde

Zaharia Elena

Acum 6 ani

Mai mare rusinea, in secolul acesta sa existe atîta mizerie mai ales după darea in folosință a unor blocuri (ex: str Ascanio Damian ,între blocurile 2 si 2A. Acest morman de mizerii, rezultat de la lucrările de amenajare a blocului după care si familiile ce s-au ,mutatvazind ca acolo exista gunoi,au aruncat si ei. Si uite asa muntele de gunoi creste. Eu cred ca dezvoltatorul, pe nume Dragoiu ar fi trebuit sa ridice acel gunoi. Acesta este respectul care acest individ intelege sa-l dea locatarilor ce au cumparat apt. in aceste blocuri. Oamenii sunt hotărîți sa-l acționeze in judecata.
Raspunde

Sailer

Acum 6 ani

SOMA are un singur nr de telefon, nu raspunde nimeni, sper sa raspunda cineva cand se vor releva fapte de coruptie si mita...
Raspunde

Un Sibian

Acum 6 ani

La amandoua nr de telefon ale Soma nu raspunde nimeni. Am incercat de nenumarate ori. O gramada de disfunctionalitati care ne creaza neplaceri si disconfort. Prost organizat si lipsa de comunicare/ informare. Cosul galben nu a fost ridicat niciodata, asa ca stau de 2 saptamani cu gunoiul in curte. Nu au anuntat in care saptamana incepe ridicarea cosului galben, in prima saptamana sau in a 2-a. Oamenii nu au fost anuntati in care zi a saptamanii se ridica gunoiul pe strada lor (ar fi trebuit sa primeasca in posta un pliant de informare in fiecare saptamana, cel putin cu 2 saptamani inainte). Deasemenea nu s-a anuntat si clarificat de cand exact va incepe colectarea gunoiului de catre Soma. Schuster a ridicat gunoiul pe strada mea, chiar daca a fost dupa data la care trebuia sa ridice Soma, astfel ca nu am ramas cu gunoiul in curte (s-au achitat cu onoare). Ceilalti au ramas cu gunoiul in curte. 1 tomberon la poarta mai mergea, dar 2 sau 3 tomberoane blocheaza complet traficul pietonal toata ziua. Cred ca trebuie stabilit si un interval de ore in care se ridica gunoiul, nu sa stea omul cu cosurile la poarta de dimineata pana seara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus