Miercuri,
12.05.2021
Partial Noros
Acum
23°C

O nouă metodă de înșelăciune: de pe bancheta din spate

O nouă metodă de înșelăciune: de pe bancheta din spate

Dacă o mașină oprește în dreptul dumneavoastră, pe stradă și vă spune o poveste despre cineva drag, recent decedat, fiți cu băgare de seamă. Astfel acționează o nouă rețea de înșelătorie, în Sibiu.

O femeie de 66 de ani a făcut plângere în acest week-end, la Poliție, după ce a rămas fără bani și bijterii în valoare de 210 lei. Metoda prin care a fost înșelată a mai fost raportată și în alte cazuri. Reprezentanții IPJ nu au identificat încă autorii, dar cunosc detaliile: "victima, în general persoană vârstnică, este abordată pe stradă de o persoană necunoscută aflată pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi îndrumată spre Spital. Pretinzând că este ruda unei persoane publice cunoscute care a încetat din viaţă, persoana necunoscută poartă discuţii cu victima, fără a ieşi însă din maşină, oferindu-i în acest context un cadou în memoria celui decedat. În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), aceasta îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă. Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoana vătămată constată că a fost înşelată, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani", explică purtătorul de cuvânt al Poliției sibiene, Luciana Balteș.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu desfășoară cercetări pentru identificarea autorilor.

Comentarii

2 comentarii

Diablo, regele infernului

Acum 4 ani

Cât de prost s fii?
Raspunde

Bulibașa

Acum 4 ani

Din astea cu verighetele fac țigăncile din gară, de zeci de ani. Acum cred că sunt gaborii din Mureș, care opresc mașina ca să îți vândă diverse obiecte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus