Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
1°C

,,Povestea chitarei”, spusă la Sibiu

,,Povestea chitarei”, spusă la Sibiu

Teatrul și muzica live se vor transforma într-un tot unitar în cadrul spectacolului ,,Povestea Chitarei”, în regia lui Bogdan Sărătean. Actorii sunt provocați să se exprime într-o armonie perfectă cu muzicienii de pe scenă, duminică, 6 noiembrie, la Sala Thalia, de la ora 19.

Povestea îl are în centru pe Albert, un băiețel de 10 ani care află de la televizor că vine sfârșitul lumii. Înțelegând că planeta noastră se va stinge, el hotărăște să trimită în cosmos chitara rămasă de la tatăl său, pentru a o salva. Este convins că instrumentul său conține toate sunetele inventate vreodată pe Pământ. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Albert trebuie să parcurgă un traseu inițiatic, care presupune întâlniri cu diverse persoane care îl vor îndruma și experiențe care îl vor maturiza.

,,Oamenii mari au nevoie de poveste”

Regizorul Bogdan Sărătean spune că ,,Povestea chitarei” este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi a unui copil. ,,Cred în continuare că arta supremă este muzica, și că toate artele încearcă să o imite. Cred că oamenii mari au nevoie de poveste, mai mult ca oricând. Sunt convins că spectatorii, martorii, îl vor însoți cu bucurie pe Albert în călătoria lui inițiatică, fabuloasă. Acest spectacol este un omagiu adus chitarei și tuturor artiștilor care și-au zdrelit degetele și sufletele zile și nopți întregi pentru a descoperi sunetele divine pe care instrumentul acesta miraculos le conține. Dar în același timp Povestea chitarei este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi ai unui copil. Fiecare om din public a fost la un moment dat Albert, și a avut o grămadă de vise. E datoria spectacolului nostru să îi reamintească asta. Iar pentru mine e o enormă bucurie să lucrez cu instrumentiști de asemenea clasă, să îi văd pe scenă alături de cei mai tineri actori ai orașului”, spune Bogdan Sărătean, regizor al spectacolului ,,Povestea Chitarei”.

Îmbină chitara clasică și cea electrică cu teatrul

Spectacolul realizat de Asociația Culturală ,,PLAY” cu participarea Teatrului BIS din Sibiu își propune să ilustreze istoria chitarei, prin prisma poveștii băiețelului Albert. ,,Ideea proiectului a fost de a ilustra la modul artistic-educativ istoria chitarei, a felului în care a evoluat acest instrument. Inițial gândul era al unei ilustrări cronologice a acestui fenomen. Împreună cu regizorul spectacolului am hotărât că e mai util și mai atractiv să creăm o poveste care să conțină toate aceste sonorități atât de diverse. Provocarea noastră este ca spectatorul să pătrundă în povestea lui Albert, și să descopere împreună cu el Chitara cu C mare, de la barock la rock. Avem pe scenă instrumentiști consacrați, de mare clasă, alături de actori tineri apreciați în orașul nostru. Mi-am dorit mereu să văd un spectacol care îmbină chitara clasică și cea electrică cu teatrul, spune, Cosmin Marcu, producătorul spectacolului, de la Asociația Culturală ,,Play”.

Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu și Ilie ,,Manole” Vlad alături de tinerii lor discipoli. Biletele s-au pus deja în vânzare online pe kompostor.ro, iar prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus