Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
1°C

Cântecele și dansurile populare românești ajung pe scena din Serbia

Cântecele și dansurile populare românești ajung pe scena din Serbia

Cu ocazia aniversării a 90 de ani de activitate a Ansamblului Folcloric ,,Abrasevic” din Kraljevo, Serbia, Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu participă și ei la eveniment între 28 octombrie și 1 noiembrie cu o serie de spectacole.

Ansamblul Folcloric „Abrasevic” este unul care a scris istorie şi care a continuat să formeze generaţii şi generaţii de artişti dansatori, instrumentişti şi solişti vocali. Invitaţia lansată Ansamblului Ardealul face parte dintr-un parteneriat dezvoltat de instituţiile care susţin cele două ansambluri.

„Invitația de a participa la acest spectacol aniversar, dovedește încă o dată aprecierea și susținerea activității Ansamblului Folcloric Studențesc <<Ardealul>> dincolo de granițele țării”, a declarat Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Tinerii sibieni duc mai departe tradiția și valorile autentice ale folclorului prin promovarea cu consecvență, atât în țară, cât și în străinătate, a jocurilor și cântecelor populare românești, păstrând astfel vii datinile și obiceiurile strămoșești. Prin mândria cu care prezintă costumul popular și bucuria cu care cântă și joacă, aceștia își doresc să transmită generațiilor viitoare valorile și identitatea națională. Spectacolul pus în scenă în Serbia cuprinde pe lângă suite de dansuri şi un program al soliştilor Radu Goţa şi al maestrul Ioan Chindea.

Parteneriatul încheiat cu Ansamblul folcloric „Abrasevic” va continua în luna noiembrie cu un proiect de rezidenţă artistică ce se va desfăşura la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus