Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Muzeul Național Brukenthal susține pregătirile pentru Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021

Muzeul Național Brukenthal susține pregătirile pentru Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021

Conducerea Muzeului Național Brukenthal a semnat un contract de colaborare cu Muzeul Național al Banatului Timișoara prin care sprijină pregătirile în desfășurare pentru Capitala Culturală Europeană din 2021, marți, 1 noiembrie.

În anul 2007, Sibiul a fost ales Capitală Culturală Europeană, iar Muzeul Național Brukenthal a fost una dintre componentele care a contribuit la obținerea acestui titlu. Pe baza experienței de atunci, conducerea muzeului de la Sibiu a ales să sprijine muzeul din orașul care, în 2021, va fi Capitală Culturală Europeană.

,,Ne-am gândit că am acumulat puțină experiență și să încercăm să sprijinim pentru că eu, cel puțin în viața pe care o mai am de trăit, nu cred că voi mai prinde vreo Capitală Culturală în România. Instituțiile noastre se vor alia. E mult mai ușor să fii sfătuit de cineva care a trecut deja printr-o experiență de acest gen și atunci putem dialoga, să-i sprijinim”, spune Adrian Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Pe Claudiu Ilas, directorul Muzeului Național al Banatului Timișoara îl leagă de Sibiu primul an de facultate, studiind la Științe Politice.

,,Muzeul Național Brukenthal are experiența din 2007. Primul muzeu de interes național a fost Muzeul Brukenthal, iar al doilea a fost Muzeul Banatului. Sunt convins că vom colabora și vom reuși să facem câteva expoziții de excepție împreună”, spune Claudiu Ilas, director al Muzeului Național al Banatului Timișoara.

Și Adrian Luca simte că are o legătură puternică cu partea de vest a țării deoarece copilăria și-a petrecut-o pe meleagurile Banatului. ,,Dorim să ne sprijinim reciproc și să iasă ceva în stilul bănățeanului, în frunte. Noi ne vom sprijini reciproc în protejarea și valorificarea patrimoniului național, vom realiza expoziții, vom participa la expoziții și schimburi de expoziții temporare, naționale și internaționale, pe baza unor programe minimale comune”, mai spune directorul Muzeului Național Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus