Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Cea mai modernă bază sportivă din județ se deschide la Râul Sadului

Cea mai modernă bază sportivă din județ se deschide la Râul Sadului

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu deschide în luna noiembrie, la Râul Sadului, cea mai modernă bază sportivă din județul Sibiu. Baza face parte dintr-un complex de agrement aflat în plin proces de renovare și modernizare și a intrat în posesia Direcției după un proces care a durat câțiva ani cu firma SOBIS. În prezent, complexul a fost declarat unul de interes național.

”Anul acesta, în luna februarie, ministerul a lansat o serie de criterii pentru fiecare regiune din țară, iar pentru regiunea Centru acest centru de agrement a fost declarat de interes național. Este singura tabără din centrul țării care are acest statut, drept urmare aici există anumite standarde mai înalte. Ele se referă la condițiile de cazare, spațiile destinate unor tipuri diverse de activități, de la evenimente sportive la sală de conferințe, sală de forță, faptul că există numeroase obiective turistice în zonă și multe altele, dotări care se vor regăsi în oferta noastră”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Direcției pentru Tineret și Sport Sibiu, Nicoleta David.
baza-sportiva-raul-sadului-6

În prezent, la Râul Sadului există în desfășurare o investiție în valoare de 380.000 de lei, care ar trebui finalizată în luna noiembrie.

 ”Sala de conferințe a fost complet modernizată, s-a schimbat parchetul, sala de mese a fost iarăși modernizată, inclusiv gresie și faianță, s-a schimbat mobilierul și s-au adus dotări noi pentru bucătărie. Sala de forță a primit și ea aparate noi pentru forță, bandă de alergat, aparate de fitness, biciclete și numeroase alte îmbunătățiri. Nu am uitat nici de terenurile sportive din aer liber. Facem un teren de fotbal cu gazon sintetic pe care-l împrejmuim și are nocturnă, să poate fi folosit inclusiv iarna, plus un teren de baschet cu suprafață de tartan”, a mai declarat Nicoleta David.
baza-sportiva-raul-sadului-10

Toate terenurile din noua bază sportivă sunt considerate de utilitate publică și vor putea fi folosite de toți copiii sau tinerii care merg la Râul Sadului.

 ”Noi nu percepem nici un tarif pentru a le folosi, chiar și cine vrea din Sibiu să meargă să le folosească, numai că noi nu putem asigura transportul sau cazarea în sistem centralizat, precum într-o tabără obișnuită. Inclusiv cantonamente sau competiții sportive vom putea găzdui. Sunt mai multe servicii pe care până acum nu le aveam”, a mai spus Nicoleta David.
Lucrările se apropie de final și în decursul lunii noiembrie baza va fi inaugurată oficial. Finalizarea șantierului depinde acum doar de vreme.

baza-sportiva-raul-sadului-2

În anul 2004 patru tabere din județul Sibiu au ajuns în administrarea unor agenți privați, în baza unor contracte de colaborare încheiate de direcția care le gestiona la momentul respectiv. Legea nr. 2012 a dovedit că acele contracte de colaborare au fost ilegale, întrucât taberele puteau fi înstrăinate numai prin hotărâre de guvern, fie prin concesiune, fie prin darea în folosință gratuită.

Direcția pentru Tineret și Sport a deschis procese pentru toate aceste contracte, justiția dându-i dreptate. Trei astfel de tabere au fost câștigate, în prezent mai existând un singur proces pe rol, pentru tabăra de la Nou Săsesc. Această tabără a ajuns în posesia actualului primar, Ioan Onea, în vreme ce tabăra de la Șanta s-a aflat în posesia firmei SOBIS.

baza-sportiva-raul-sadului-1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Bibu Adrian

Acum 6 ani

Baza aceasta e deschisa de pe vremea domului director Claudiu Spinu!
Raspunde

Bibu Adrian

Acum 6 ani

Stefan Claudiu Spinu a reusit reintroducerea taberelor de la Rau Sadului, Saliste si Cisnadioara in circuitul de turism. Din pacate uitam prea repede...https://www.youtube.com/watch?v=77Vbf9_tWhk
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus