Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu deschide în luna noiembrie, la Râul Sadului, cea mai modernă bază sportivă din județul Sibiu. Baza face parte dintr-un complex de agrement aflat în plin proces de renovare și modernizare și a intrat în posesia Direcției după un proces care a durat câțiva ani cu firma SOBIS. În prezent, complexul a fost declarat unul de interes național.
”Anul acesta, în luna februarie, ministerul a lansat o serie de criterii pentru fiecare regiune din țară, iar pentru regiunea Centru acest centru de agrement a fost declarat de interes național. Este singura tabără din centrul țării care are acest statut, drept urmare aici există anumite standarde mai înalte. Ele se referă la condițiile de cazare, spațiile destinate unor tipuri diverse de activități, de la evenimente sportive la sală de conferințe, sală de forță, faptul că există numeroase obiective turistice în zonă și multe altele, dotări care se vor regăsi în oferta noastră”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Direcției pentru Tineret și Sport Sibiu, Nicoleta David.
În prezent, la Râul Sadului există în desfășurare o investiție în valoare de 380.000 de lei, care ar trebui finalizată în luna noiembrie.
”Sala de conferințe a fost complet modernizată, s-a schimbat parchetul, sala de mese a fost iarăși modernizată, inclusiv gresie și faianță, s-a schimbat mobilierul și s-au adus dotări noi pentru bucătărie. Sala de forță a primit și ea aparate noi pentru forță, bandă de alergat, aparate de fitness, biciclete și numeroase alte îmbunătățiri. Nu am uitat nici de terenurile sportive din aer liber. Facem un teren de fotbal cu gazon sintetic pe care-l împrejmuim și are nocturnă, să poate fi folosit inclusiv iarna, plus un teren de baschet cu suprafață de tartan”, a mai declarat Nicoleta David.
Toate terenurile din noua bază sportivă sunt considerate de utilitate publică și vor putea fi folosite de toți copiii sau tinerii care merg la Râul Sadului.
”Noi nu percepem nici un tarif pentru a le folosi, chiar și cine vrea din Sibiu să meargă să le folosească, numai că noi nu putem asigura transportul sau cazarea în sistem centralizat, precum într-o tabără obișnuită. Inclusiv cantonamente sau competiții sportive vom putea găzdui. Sunt mai multe servicii pe care până acum nu le aveam”, a mai spus Nicoleta David.Lucrările se apropie de final și în decursul lunii noiembrie baza va fi inaugurată oficial. Finalizarea șantierului depinde acum doar de vreme.
În anul 2004 patru tabere din județul Sibiu au ajuns în administrarea unor agenți privați, în baza unor contracte de colaborare încheiate de direcția care le gestiona la momentul respectiv. Legea nr. 2012 a dovedit că acele contracte de colaborare au fost ilegale, întrucât taberele puteau fi înstrăinate numai prin hotărâre de guvern, fie prin concesiune, fie prin darea în folosință gratuită.
Direcția pentru Tineret și Sport a deschis procese pentru toate aceste contracte, justiția dându-i dreptate. Trei astfel de tabere au fost câștigate, în prezent mai existând un singur proces pe rol, pentru tabăra de la Nou Săsesc. Această tabără a ajuns în posesia actualului primar, Ioan Onea, în vreme ce tabăra de la Șanta s-a aflat în posesia firmei SOBIS.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Asociației Nevăzătorilor , Râul Sadului , Turnul Sfatului , Direcția Județeană , Nicoleta David , Agenda Sportivă , Cristian Tabără , Râu Sadului , Nou Săsesc , Artileria Română Modernă , Pentru Sibiu , Sport Sibiu , directia pentru tineret si spo , Ioan Onea
Vizualizari: 6544
Ultimele comentarii
Acum 13 minute
Pintilie
Acum 27 minute
Emil
Acum 29 minute
Xxx
Acum 39 minute
Nobody
Acum 55 minute
Claudiu