Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Temperaturi sub limita îngheţului şi brumă, la început de weekend

Temperaturi sub limita îngheţului şi brumă, la început de weekend

Cea mai scăzută temperatură din ţară în zonele locuite, în acest sezon, de minus 9,2 grade Celsius, s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, ziua de 5 noiembrie debutând cu temperaturi sub limita îngheţului şi brumă în întreaga zonă joasă a Transilvaniei.

Meteorologii spun că, în jurul orei 8.00, mercurul a coborât în termometrele de la staţia meteo Miercurea Ciuc până la minus 9,2 grade Celsius, scrie news.ro

La Sibiu au fost minus 5,4 grade Celsius, iar cea mai ridicată valoare termică minimă din județ a fost de minus 0,3 grade Celsius la Boiţa. La Bâlea Lac au fost minus 6,6 grade Celsius şi cel mai consistent strat de zăpadă, de 15 centimetri.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperatura de minus 9,2 grade Celsius, măsurată la Miercurea Ciuc, a fost cea mai scăzută din ţară înregistrată în zonele locuite în acest sezon.

Minima absolută a lunii noiembrie, în judeţul Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1993 la Miercurea Ciuc.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus