Miercuri,
15.07.2020
Ploi
Acum
18°C

Emil Hurezeanu devine Doctor Honoris Causa al ULBS. ”Sunt un statornic partener...”

07 Noiembrie 2016 13:11

Emil Hurezeanu devine Doctor Honoris Causa al ULBS. ”Sunt un statornic partener...”

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, va primi tilul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, într-o ceremonie ce va avea loc în 10 noiembrie, de la ora 12,00, în Aula Magna a ULBS, din cadrul Facultății de Medicină.

”A fost o mare și neașteptată bucurie mesajul Domniilor Voastre, de acum câteva luni, prin care m-ați desemnat candidat la Titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga din Sibiu!

Sunt un statornic  partener al Universității Lucian Blaga din Sibiu. Întâlniri și conferințe academice mi-au purtat deseori pașii pe culoarele edificiului interbelic, mie atât de familiar și drag, de pe Bulevardul Victoriei. Am prețuit mereu vrednicia standardelor universitare și de civilitate ale instituției  pe care o conduceți și reprezentați cu multă onoare. Am fost și am rămas un vechi și loial prieten al profesorilor Universității, pe care i-am însoțit pe drumul mai lung sau mai scurt, accidentat și lin al unor cariere și destine de primă mână.

Azi, când discursul despre Europa, civilizație, barbarie și cultură, valori, umanism, refacerea sau sârșitul lumii noastre este însoțit de atâtea întrebări dureroase, între elegie si odă, Lucian Blaga mi-e contemporan atent și sfătuitor exigent în coordonatele spațiului german și european, atât de frământat și neliniștit, atât de indisolubil legat de destinul istoric al Sibiului, Transilvaniei și României. Iată cum, înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga din Sibiu, oricât de nemeritat este foarte binevenit. Îndrăznesc să spun că el cade pe un pământ prielnic. El este, mai ales, acceptat cu emoție de un coleg, concitadin, confrate și prieten. Cu cea mai aleasă prețuire și vie gratitudine”, a transmis Emil Hurezeanu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 3 ani

Ai avut și tu aventurile tale, Emile, prin garaj...
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Felicitari ! Respect !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus