Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

182 de ani din viața unui muzeu

182 de ani din viața unui muzeu

Povestea ilustrată a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” 1834-2016 va fi prezentată în cadrul unei expoziții intitulate „Evoluție”, la Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal, între 9 noiembrie și 4 decembrie.

Cele 35 de panouri foto-documentare descriu istoria Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pornind de la Ordinul Princiar din 3 noiembrie 1834, ce stipula înființarea unui Muzeu Național de Istorie Naturală și Antichități. Nu lipsesc informațiile legate de constituirea colecțiilor, a celor mai importante publicații, expedițiile documentare realizate în diverse zone ale globului, precum Oceanul Pacific (zona Peru-Chile), Oceanul Indian, Marea Caraibilor, Brazilia.

„Sunt prezentați cei mai de seamă colecționari ce și-au donat materialele adunate, precum și construirea dioramelor, realizarea celor mai importante expoziții temporare și organizarea congreselor internaționale de specialitate”, transmit curatorii expoziției, Alexandru Nicolaescu (MN Brukenthal) și Oana Paula Popa (MN„Grigore Antipa”).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus