Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Când și unde schiem iarna aceasta

Când și unde schiem iarna aceasta

În comparație cu anii trecuți infrastructura pentru schiori în județul Sibiu a rămas aproape neschimbată, însă serviciile oferite  au devenit mai specifice și mai atente la nevoile iubitorilor sporturilor de iarnă.

Cel mai mare și atractiv complex de sporturi de iarnă din județul Sibiu rămâne Arena Platoș de la Păltiniș. Chiar dacă nu există pârtii noi sau instalații deosebite față de seznul anterior, reprezentanții complexului spun că au muncit din greu în ultimul an pentru a îmbogăți experiența oferită turiștilor. ”Anul trecut am concentrat toate eforturile și investițiile în școala de ski a complexului. Am deschis o nouă pârtie pentru începători, pe care am dotat-o cu cea mai lungă bandă rulantă din România, tocmai pentru a veni în sprijinul celor care vor să învețe acest sport minunat, să le oferim condiții de maximă siguranță și confort. Instalațiile pe celelalte pârtii sunt aceleași ca și în sezoanele precedente, patru instalații de transport pe cablu și o linie de telescaun care deservește trei pârtii, fun-park-ul și pârtia de sănii, pe care este funcțională instalația de nocturnă. Schiorilor și snowboarderilor ce simt nevoia de mai multă adrenalină , dar și celor care vor să învețe să se joace pe elemente, le amintim că se pot distra în Fun Park până seara, și aici existând nocturnă, iar pe cei care s-au bucurat în sezonul de vară să sară pe imensa pernă gonflabilă, cât și pe sportivi, îi anunțăm ca aceasta va fi disponibilă și pe timp de iarnă. Amintesc aici și de Aleea de Povești pentru cei mici, alee pe care aceștia se transpun într-o lume de basm alunecând pe schiuri sau doar plimbându-se alături de familie”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ioana Chitea, managerul general al Arenei.

freestyle arena platos  (10) (Copy)

Noile tarife sunt în curs de definitivare și urmează a fi făcute public în perioada imediat următoare. Au fost însă operate modificări imortante din punct de vedere al cartelelor de acces. ”Noutatea din acest sezon este introducerea cartelelor pentru 3 și 4 zile. Am pregătit și un nou concept ​pentru zilele de luni din extra sezon, și anume "Lunea Leneșă", zile în care va funcționa doar liftul aferent pârtiei Arena (D) iar în cazul în care va fi nevoie, vom porni și banda rulantă lungă de pe pârtia de începători Arena Junior (E). Restul instalațiilor vor fi oprite pentru mentenanță, dar numai doar în extra sezon”, a mai declarat Ioana Chitea.

Dacă va ninge, sau dacă temperatura scădea sub minus 5 grade Celsius, ca să poată porni tunurile de zăpadă, Arena Platoș începe oficial sezonul la 1 decembrie. Sibienii trebuie să știe că rămâne în vigoare și schi-bus-ul, care funcționează în baza rezervărilor online făcute cu minim două ore înainte de plecare.

Odată ajunși la Păltiniș turiștii au posibilitatea de a schia și pe Pârtia Oncești. Aceasta are o lungime de 1050 metri și o diferenţă de nivel de 241 metri, schiorii putând urca folosind atât telescaunul cât și instalația de teleski de 400 metri, dedicată în special incepătorilor și copiilor.

Pârtia dispune de instalaţie de nocturnă şi este dotată cu tunuri de zăpadă. ”Pârtia dispune şi de două apresski-uri, unul la baza pârtiei, iar celălalt în vârful pârtiei, la staţia de sosire, cu vedere panoramică extraordinară şi terase exterioare, unde turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă se pot servi pe toata durata zilei cu sucuri, cafele, ceaiuri, ciocolată caldă şi mâncare. Programul de functionare este de la 09:00 la 18:30”, anunță gazdele. Prețul unei urcări și al unei coborâri cu telescaunul este de 10 lei.  ”Este dificil de făcut o estimare a numărului de turiști pentru că totul depinde numai și numai de condițiile meteorologice. Dacă vom avea iarna grea cu care suntem „speriați” de meteorologi în fiecare an suntem convinși că vom avea un număr important de turiști, în special din zona de est a țării și din capitală. Promovăm complexul de ski și snowboard și în Ungaria și în Republica Moldova, cu rezultate în creștere de la an la an. Însă totul se rezumă la vreme. Avem capacitatea de a produce suficientă zăpadă pentru a completa ce cade din cer, însă avem nevoie de temperaturi scăzute pentru a putea menține calitatea zăpezii și pentru un sezon mai lung decât în anii trecuți”, mai spune managerul general al complexului Arena Platoș.

Începând cu data de 01 decembrie Arena Platoș va avea următorul program de funcționare al instalațiilor:

Joi, 01.12.2016: 10:00 – 16:00

Vineri, 02.12.2016: 10:00 – 17:00

Sâmbătă, 03.12.2016: 10:00 – 21:30

Duminică, 04.12.2016: 10:00 – 17:00

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

sisimi

Acum 7 ani

poiana brasov nr 1
Raspunde

vasile

Acum 7 ani

Schiem la Vidra, la Oasa din pacate la Telescaun- Oncesti Paltinis te taxeaza de bani, partie de ....bip, Platos e pentru copii si pentru cine nu are incotro.Pacat ca se putea face mai mult.Merita drumul pana Vidra chiar si la Oasa
Raspunde

justitiarul

Acum 7 ani

Dobre , unde ai invatat gramatica limbii romane ? : " in comparație cu anii trecuți infrastructura pentru schiori a rămas aproape neschimbată ", " ... serviciile oferite au devenit mai specifice " . sunteti de rasu' lumii !
Raspunde

Liviu

Acum 7 ani

In tarile riverane Alpilor, unde domeniul schiabil nu este o gluma proasta iar infrastructura si servicile isi merita toti banii. Romania este doar raiul schiului de tura si terenul acceptabil pentru freeride.
Raspunde

gica fara frica

Acum 7 ani

deci sa inteleg ca nocturna e doar sambata seara? bleah... parca anul trecut era mai mult. ce panarama de articol. cum e articolul asa si partiile de ski din Sibiu. te uiti pe internet si cand vezi partii de peste 40 km prin alte tari plangi. si astia se lauda cu ceva nou: au facut cartele pt 3 si 4 zile!
Raspunde

siby

Acum 7 ani

...pe domeniul schiabil de 40 mil. euro la care visa Iohannis...si visele nu se mai implinesc noaptea...mergeti la Jina, e tare de tot!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus