Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Fundația Polisano inaugurează stația de filtrare a apei din Cornățel

Fundația Polisano inaugurează stația de filtrare a apei din Cornățel

Fundația Polisano a demarat un proiect prin care și-a propus să aducă apa potabilă celor peste 650 de locuitori ai satului Cornățel. Pentru a acoperi 65% din bugetul necesar, proiectul a fost înscris la SemiMaratonul Sibiului, care a avut loc în luna mai a acestui an. Participarea a fost un succes, iar sâmbătă, de la ora 11, va avea loc inaugurarea stației de filtrare a apei.

 “Proiectul nostru « Apă pentru Sănătate » a fost prezentat la Semimaratonul Sibiului din mai 2016, și a fost sprijinit de peste 155 alergatori și 350 susținători”, transmit reprezentanții fundației.
Dupa tăierea panglicii, va avea loc o gustare cu produse tradiționale la Ferma Scoala Cornățel. Înainte, aprovizionarea cu apă se făcea fie la șipotul de la intrarea în comună — unde riscul de îmbolnăvire este iminent, cei mai vulnerabili fiind nou-născuții, copiii și femeile însărcinate — fie de la magazin, o variantă costisitoare si dificilă, întrucât locuitorii au venituri minime.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

David

Acum 5 ani

Bună ziua, doamna Elena corect este Fundația Polisano împreună cu Primăria Rosia și Cetățenii din satul Cornațel inaugurează stația de filtrare a apei din Cornațel pentru ca este un proiect finanțat în comun de către Primăria comunei Roşia, cetățenii satului Cornațel şi Fundația Polisano
Raspunde

Locuitor in Cornatel

Acum 5 ani

David (poate si Ion), Primaria Comunei Rosia, cu fostul primar Aldea nu a fost in stare (in 12 ani de mandat) sa furnizeze apa potabila locuitorilor satului Cornatel, ci doar apa menajera (sau contorizata cum scrie in contracte). Primaria s-a facut ca filtreaza apa cu statie in care pune sare pentru ca apa sa fie potabila. Asa ca sa o lasam mai moale cu Primaria, care chiar nu face ABSOLUT NIMIC PENTRU CORNATEL!!!
Raspunde

un cetatean

Acum 5 ani

Lipseste o informatie importanta, care ar fi trebuit livrata de catre Fundatia Polisano sau de catre cei care s-au ocupat de Semimaraton Pentru o informare corecta, ar trebui mentionata identitatea celui de la care a pornit ideea, cine a fost cel care a pus in discutie satul Cornatel, cum a ajuns problema apei in atentia Fundatiei Polisano. In special comunitatea locala ar trebui sa cunoasca aceasta informatie. Deci, d-na Elena Andrei poate reveniti cu detalii intr-un material ulterior. Ar fi corect asa.
Raspunde

Locuitor. cornatel

Acum 5 ani

Este bine şi Asa
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Io am ramas perplex: adica fostul nod de cale ferata n-o avut apa si canalizare? Incredibil!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus