Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

"The Simpsons" a prezis preşedinţia lui Trump într-un episod din anul 2000

Serialul de desene animate "The Simpson" a prezis într-un episod din anul 2000 faptul că Donald Trump va ajunge preşedinte, într-o cheie ironică şi comică, sub forma unei viziuni din viitor pe care o avea Bart Simpson, potrivit deadline.com, citat de mediafax.

15032594-1380081355366023-478034997-n

Dezvoltatorul imobiliar, magnatul şi fosta gazdă a emisiunii tip reality-show „The Apprentice”, Donald Trump, a fost ales cel de-al 45-lea preşedintele al Statelor Unite ale Americii. Pentru cei care nu se numără printre electorii săi, ziua de miercuri pare scenariul unei emisiuni TV trăită la scară reală.

Este vorba despre cunoscutul serial de desene animate "The Simpsons" - care prezicea în mod ironic şi comic - preşedinţia lui Donald Trump în 2000 în sezonul al 11-lea în episodul "Bart to the Future". În respectivul episod Bart Simpson are o viziune dintr-un viitor de peste 30 de ani, în care sora sa Lisa a fost aleasă preşedinte. Lisa este înfăţişată stând în Biroul Oval înconjurată de consilieri. Aceasta devine preşedinte imediat după mandatul dezastruos al predecesorului său, dezvăluit a fi însuşi Donald Trump.

Show-ul l-a ironizat pe Trump şi într-un episod de anul trecut după ce candidatul Partidului Republican anunţase că va candida pentru preşedinţie. Producătorul executiv al serialului, James L. Brooks, a postat, miercuri dimineaţă un mesaj pe Twitter: "A naibii deziluzie".

"Am moştenit datorii de la preşedintele Trump", spunea Lisa în episodul respectiv. Episodul poate fi vizionat pe YouTube:

https://youtu.be/2hzRnwLTMfM

În martie, scenaristul Dan Greaney a declarat pentru The Hollywood Reporter că: "Era un avertisment la adresa Americii. Strigătul de lebădă înainte de fundul sacului. A fost ales pentru că era reprezentativ într-un scenariu în care America înnebunea. Aveam nevoie ca Lisa să se confrunte cu probleme dincolo de puterea ei de rezolvare, iar totul se propaga la scară dezastruoasă, de aceea am avut nevoie ca Trump să fie preşedinte înaintea ei."

Greaney este un scenarist de televiziune american care a produs şi episoade ale versiunii americane a The Office. În acest an, el a declarat pentru New York Daily News: "Donald Trump despre care scriam noi era un personaj simpatic care nu avea trăsăturile negative ale celui real. În episod nu se regăseşte nimic despre ziduri în jurul mexicanilor sau despre islamofobie."

“Te aştepţi să-şi construiască monumente gigantice pentru el însuşi, dar nu te aştepţi ca primul lucru pe care să-l construiască să fie un zid.”, a mai spus acesta.

Luna trecută, creatorul serialului, Matt Groening, a declarat pentru The Guardian : "Am prezis că va fi preşedinte în 2000 - dar (Trump) era personajul cel mai absurd şi demn de ironie la care ne-am putut gândi la acea dată, iar acest lucru este încă valabil. Este ceva dincolo de domeniul pamfletului."

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus