Marţi,
22.09.2020
Cer Senin
Acum
7°C

Sibienii vor fi testaţi gratuit cu ocazia Zilei Mondiale Anti-Diabet

10 Noiembrie 2016 20:04

Sibienii vor fi testaţi gratuit cu ocazia Zilei Mondiale Anti-Diabet

A devenit deja tradiţie pentru sibieni ca de Ziua Mondială Anti-Diabet să îşi măsoare, în mod gratuit, glicemia. Şi anul acesta, studenţii medicinişti din Societatea „Hipocrates” Sibiu (SSMHS), în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, organizează o acţiune prin doresc să tragă un semnal de alarmă asupra creşterii numărului de diabetici. Evenimentul va avea loc vineri şi sâmbătă, în incinta Shopping City Sibiu.

Timp de doua zile, 100 de voluntari vor încerca să informeze oamenii în ceea ce priveşte diabetul, vor măsura tensiuna arterială şi glicemia, dar vor împărţi şi pliante despre ce înseamnă şi cum să mănânci sănătos. Proiectul se va desfăşura vineri, între orele 9-12, în incinta Auchan, iar sâmbătă între orele 10-13, în incinta Shopping City Sibiu.

”Anul acesta s-au înscris peste 100 de voluntari, un număr aproape dublu faţă de anul trecut, fapt ce m-a determinat să organizez în doua zile consecutive, fiindcă, altfel, nu ar fi putut participa toţi doritorii. Este al III-lea an consecutiv în care organizez acest proiect, o activitate care îşi propune să sensibilizeze populaţia în ceea ce priveşte diabetul zaharat, o afecţiune ce continuă să crească în incidenţă în România”, spune Alexandru Rădulescu, coordonatorul proiectului.

Incidenţa diabetului zaharat, în rândul românilor, este de 312 cazuri la suta de mii de locuitori, în creştere faţă de acum 7-8 ani, când era doar de 230. Cele mai afectate judeţe sunt Cluj, Sălaj, Bihor, Sibiu, cu o incidenţă de 480 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar cele mai puţin afectate sunt Giurgiu, Vrancea, Bistriţa Năsăud şi Harghita, potrivit gândul.info

Ziua Mondială Anti-Diabet se celebrează pe 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mon­diale a Sănătăţii. În fiecare an, în această zi are loc o cam­panie mondială de informare asupra diabetului. Proiectul este organizat de membri SSMHS, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Compartimentul Clinic Diabet şi cu ajutorul sponsorilor şi al voluntarilor.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus