Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Cu noi. Gu noi

10 milioane de euro e gaura oferită contribuabililor vâlceni de onor conducerea orașului din județul vecin după o serie întreagă de gafe făcute în mai multe proiecte pe fonduri europene. O șesime din bugetul anual al Primăriei Râmnicu Vâlcea. Un purcoi de bani, cum ar veni. Bani din care s-ar fi putut face nenumărate îmbunătățiri pentru creșterea calității vieții în Vâlcea, ca tinerii vâlceni să nu mai fie nevoiți să ia drumul Sibiului pentru un trai mai bun. (Asta cu drumul Sibiului a fost o glumă, nu vă grăbiți să vă inflamați și să dezlănțuiți din nou jihadul olteni vs. restul lumii).

De-a lungul celor nouă ani, Europa ne-a tot dat. Ne-a spus de la început că n-o să ne bage în traistă și că va trebui, vezi, Doamne, să muncim pentru banii ăștia. Când noi ne așteptam să îi primim precum posmagii. Doar suntem europeni. Proiectele desfășurate de stat cap-coadă în condiții normale le poți număra pe degetele de la două mâini, dacă ești generos. Că așa e, când nu-s banii tăi te cam doare în cur cum îi cheltuiești.

Cele mai mari probleme n-au fost, cum ai fi tentat să crezi, în faza de execuție. De bine de rău, execuția celor scrise pe hârtie a mai mers cum a mai mers. Însă proiectările, aici s-a cam gafat pe linie. Cel mai recent exemplu, și cel care ne arde cel mai tare, e cel al colectării selective a gunoiului. Surprinzător, oamenii au fost destul de receptivi la schimbare, total neașteptat pentru mine, m-aș fi așteptat la mult mai multe suduieli și comentarii. Au fost conștincioși, s-au străduit cât au putut să se adapteze la noul sistem. A gafat-o însă sistemul. Iar oamenii au simțit că autoritățile își bat joc de efortul pe care trebuie să îl facă. Iar când trebuie să îndeși plastic cu plastic pe gura aceea cauciucată și murdară de resturile vecinului iar câteva zile mai târziu vezi cum lângă container s-au adunat deja saci întregi pentru că n-a venit nimeni să îl golească îți cam vine să îți bagi picioarele în el sistem.

Deocamdată suntem în faza de ping-pong în care toată lumea dă vina pe toată lumea. Ba Soma pe Primărie că n-a făcut platformele, ba Primăria pe ADI Eco, ba ADI Eco pe Primărie, toți și-au făcut treaba perfect, toți refuză să își asume cea mai mică responsabilitate pentru o situație care, în momentul acesta, cel puțin, e un eșec lamentabil. Sunt convins că lucrurile se vor rezolva. Că va dura o săptămână sau șase luni, asta urmează să vedem. La cum știm că funcționează, probabil mai degrabă în șase luni. Și toate problemele au plecat dintr-o planificare deplorabilă, care, pot să pariez pe ce vreți voi, se datorează lipsei de comunicare. Pentru că important nu e să faci treaba să meargă ci să îți arăți mușchii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

Flocea

Acum 6 ani

Esti un trol, stimabile. A 15-a gluma cu olteni pe care o faci, spunand apoi feciorelnic sa nu se inflameze spiritele. Cersesti comentarii prin asta...
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Corect! tapul asta de brylynski e orice ,numai jurnalist adevarat nu,jurnalisti la norma,facuti la apelul bocancilor...astia nu merita nici salariul minim pe economie,vai de viata lor de lingai!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus