Trei sibieni sunt, anul acesta, pe lista celor 50 de nominalizați din campania Oamenii Timpului.
Juriul a selectat nominalizările din cele peste 600 de propuneri pe care le-a primit. Sunt câte cinci nominalizați pentru fiecare categorie: Literatură, Arte, Educație și cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat. Finaliștii pot fi susținuți prin vot online (în perioada 10 noiembrie – 5 decembrie). Juriul Național se va întruni la Iași, pe data de 16 decembrie, pentru a desemna cei 10 câștigători ai trofeelor „Oamenii Timpului”. Gala „Oamenii Timpului” va avea loc pe 17 decembrie 2016, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și va fi transmisă în direct de Realitatea TV.
Sibiul are reprezentanți la trei categorii: Societate civilă, Diplomație publică și Jurnalism.
Ciprian Ciocan, directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu, este unul dintre aceștia. Potrivit juriului Oamenii Timpului, nominalizarea pentru categoria Societate civilă este susținută de activitatea derulată de Ciprian Ciocan în 2016: crearea Fondului „Științescu” din Sibiu și implementarea programului de finanțare „Științescu Sibiu 2.0”. “O astfel de inițiativă nu încurajează numai educația alternativă, prin punerea la dispoziție a mijloacelor necesare unor astfel de proiecte, ci și inițiativa în rândul elevilor, care au astfel posibilitatea de a-și vedea ideile inovatoare puse în aplicare”, se arată în argumentația juriului.
Printre realizările lui Ciocan mai este enumerată și inițierea SemiMaratonului din Sibiu și organizarea ediției 2016 a evenimentului. La ediția din anul 2016, au fost susținute 21 de proiecte, dintre care menționăm „Apă pentru viață în Cornățel”, „We Help Școala din Țichindeal” sau „Dăm startul în viață”, cu o sumă totală de peste 340.000 lei.
Ciprian Ciocan poate fi votat AICI.
Preotul Constantin Necula este nominalizat la categoria Diplomație publică. Potrivit juriului de la Oamenii Timpului, preotul sibian “a publicat volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, dar și cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limbile română, franceză, italiană, germană și numeroase recenzii”.
Jurații au motivat trecerea numelui lui Constantin Necula la această categorie: “Nominalizarea pentru categoria Diplomație publică a fost făcută având în vedere prelegerile, conferințele și dialogurile pe diferite teme susținute în toată țara de către părintele Constantin Necula, devenite o sursă de inspirație pentru un număr din ce în ce mai ridicat de oameni”.
Constantin Necula poate fi votat AICI.
Jurnalista Oana Ciucă, fondator al revistei sibiene Capital Cultural, este nominalizată la categoria Jurnalism. Revista coordonată de jurnalistă urmărește “o creștere a vizibilității evenimentelor culturale la nivel național și internaţional”, arată juriul național. “Atrăgând colaboratori tineri, care propun abordări inovative, Capital Cultural are potențialul de a se transforma într-un brand al orașului”, mai notează jurații.
Oana Ciucă poate fi votată AICI.
Anul trecut, printre câștigători s-au numărat, la categoria Diplomație publică, Matei Vișniec și, la Memorie și istorie, Andrei Muraru.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: We Help Școala , Fundației Comunitare Sibiu , Constantin Necula , Preotul Constantin Necula , Vasile Alecsandri , Ciprian Ciocan , Sala Mare , Matei Vişniec , Teatrului Național , Fondului Ştiinţescu Sibiu , Oamenii Timpului , Juriul Național , Jurnalista Oana Ciucă , Capital Cultural , Oana Ciucă , Andrei Muraru
Vizualizari: 10022
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Alt sibian
Acum 3 ore
Sorin
Acum 3 ore
Geo
Acum 4 ore
Horia
Acum 4 ore
R.