Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
8°C

Studenții pregătesc cina de Crăciun pentru căminul de bătrâni ajutați de trei chefi din Sibiu

Studenții pregătesc cina de Crăciun pentru căminul de bătrâni ajutați de trei chefi din Sibiu

În acest an, Crăciunul va veni mai devreme pentru persoanele din căminul de bătrâni de pe strada George Coșbuc. Trei echipe de studenți ai Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, împreună cu trei chefi renumiți din oraș, le vor pregătit o seară magică bătrânilor din cămin.

Parte a evenimentului “Parfum de Crăciun în fiecare cămin”, acțiunea studenților sibieni se va desfășura în 22 noiembrie, de la ora 17,00, la Cantina Studențească a ULBS și, alături de cele trei echipe de studenți vor intra în bucătărie Chef Marius Rafa (Pardon Cafe&Bistro), Chef Manuel Betto Percori (Restaurnat Atrium) și Chef Emilian Vârlescu.

Meniu de top

Chefii și echipele lor le-au pregătit distinșilor oaspeți un meniu demn de orice restaurant de top din România. Din bucătăria Atrium, Chef Manuel, italian sută la sută, care a gătit inclusiv la renumitul Festival de Film de la Veneția, le va deschide seara cu o supă cremă de sfeclă roșie cu brânză de capră și crutoane. "Este un preparat elegant, pe care l-am introdus în noul meniu al restaurantului nostru", a explicat Chef Manuel.

Felul de bază a fost "copt" în bucătăria unuia din cele mai apreciate localuri din Sibiu: Pardon Cafe&Bistro. De pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății, Chef Marius Rafa și echipa sa de studenți va pregăti un piept de pui cu sos de țelină și măr copt și legume la cuptor. "Un preparat extrem de gustos și perfect pentru o seară specială cum este aceasta", a spus Chef Marius Rafa.

Răsfățul culinar pe care studenții sibieni l-au pregătit pentru invitații lor va încheia cu un desert pregătit de Chef Emilian Vârlescu. “Ne-am oprit asupra unui mousse de iaurt pentru că este un desert ușor, delicios și cu siguranță va fi pe gustul tuturor”, a spus Emilian Vârlescu.

Petrecere și în cămine

“Anii trecuți evenimentul a avut un impact foarte bun în rândul studenților și am decis să continuăm. Doar că, de această dată am dorit să ieșim puțin de căminele studențești și intrăm într-o zonă a sufletului, a bucuriei de a aduce zâmbete pe chipurile unor oameni. Este o acțiune socială prin care dorim să le oferim persoanelor vârstnice bucuria unei seri de Crăciun speciale și, în același timp, să implicăm studenții într-o acțiune prin care să conștientizeze importanța pe care o au față de comunitate”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ramona Todericiu, director general administratit adjunct al ULBS.

Cea de-a doua parte a evenimentului “Parfum de Crăciun în fiecare cămin” va avea loc o zi mai târziu, și este dedicat exclusiv studenților din căminele ULBS. În 23 noiembrie, aceștia vor avea parte de tradiționala de acum patrecere de Crăciun, în care studenții “bucătari” vor pregăti gogoși și mere coapte pentru colegii lor de cămin.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus