Pardon Cafe este unul dintre cele mai vechi restaurante din Sibiu. Pe „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, o găselniță de marketing foarte ingenioasă, care a transformat și strada Cetății într-un punct turistic atractiv al orașului. Restaurantul a trecut prin numeroase transformări în toți acești ani dar ultimele sunt cu adevărat spectaculoase.
În primul rând, Pardon a trecut la un program de funcționare similar cu multe restaurante din străinătate, care deschid pentru prânz și pentru cină, între niște ore anume. La Pardon se poate servi prânzul de la 12 la 15, apoi restaurantul se închide și se redeschide la 18 pentru cină, care se încheie la ora 23.
Nu pentru a testa programul ne-am reîntors la Pardon Cafe, ci special pentru o pizza. Trecusem prin zonă cu câteva zile înainte și am văzut pe mesele de pe terasă o pizza absolut deosebită ca aspect, de mine, cel puțin, nemaiîntâlnit în Sibiu până acum așa că a fost de musai să o încerc. Prin urmare, într-o vineri am luat drumul celei mai frumoase străzi din Sibiu și ne-am așezat la o masă în timpul programului de prânz. Am făcut un adevărat festin, cu pizza, paste și un aperitiv care s-a dovedit a fi delicios.
Mi-a plăcut întotdeauna aspectul meniului de la Pardon, editat sub forma unui ziar. Schimbările în program au venit la pachet și cu schimbări în meniu, care nu mai geme de preparate, cum era pe vremuri, sunt mai puține și chiar aș putea spune că sunt mult mai bune, într-un autentic stil italian. De fapt, aici e toată minunăția pizzei pe care Pardon Cafe o servește mai nou, influența italiană și micile secrete împrumutate de bucătar din Cizmă. Am început cu o salată de ciuperci cu trufe și chiflă rumenită, venită direct din cuptor. Banala dar delicioasa salată de ciuperci pe care o găseam pe fiecare masă de Revelion sau sărbători pe vremuri, a primit un aer princiar, foarte elegant și gustos prin combinarea cu trufe, iar chifla proaspătă e perfectă pentru a întinde pe pâine salata servită dintr-un mic borcănel.
După care a venit rândul felului principal, pentru care și venisem, de fapt. Am cerut două pizza, o Diavola și o Quattro Fromagi și o porție de tagliatelle con pollo e funghi. Pui și ciuperci, dacă nu sunteți familiarizați cu limba lui Roberto Baggio. Au venit foarte rapid iar simplitatea celor două pizza a fost primul lucru care m-a surprins. Puține ingrediente, de foarte bună calitate, în combinație cu un aluat excelent. Vă spun cu mâna pe inimă, în momentul ăsta cea mai bună pizza din oraș se mănâncă la Pardon. Cele patru feluri de brânză au fost întinse direct pe foaia de aluat, fără sos de roșii, fără alte brizbrizuri, simplu dar cu un gust foarte intens. Diavola a fost delicioasă, cu fâșii de salam din plin și mici bucățele de ardei iute presărate peste, mult mai puțin picantă decât ce îmi imaginam când mi-a fost pusă în față. Pe lângă cele două pizza, am comandat și un sos dulce, pregătit în bucătărie, în care am distins și ardei pe lângă gustul de roșii, care a completat perfect picanteria salamului și ardeiului iute. De obicei nu mănânc marginile de la pizza, obișnuit că aluatul simplu nu e ceva prea deosebit, nu de data asta. Am lăsat farfuria goală.
Sunteți fani de pizza, neapărat treceți pe la Pardon. Credeți-ne, n-o să vă pară rău.
Tonto Cutugno
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: pizza pardon cafe , pardon cafe restaurant sibiu , restaurant sibiu , cronica de restaurant , Pardon Cafe
Vizualizari: 5823
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Ron
Acum 8 ore
Mariana Deacu
Acum 8 ore
BittDanman
Acum 8 ore
Gheo Poplaceanul
Acum 8 ore
Gheo Poplaceanul