Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Constantin Chiriac, în negocieri la o conferință din Canada

Constantin Chiriac, în negocieri la o conferință din Canada

Directorul Teatrului Național „Radu Stanca”, Constantin Chiriac, participă, în calitate de președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director general, în perioada 14 – 20 noiembrie, la Conférence Internationale des Arts de la Scéne (CINARS), în Montréal, Canada. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și reunește programatori și operatori culturali din toate colțurile lumii, dar și companii de renume mondial.

Ajuns la a XVII-a ediție, evenimentul și-a construit renumele unei burse indispensabile, în cadrul căreia diversitatea ofertei culturale stă la baza construirii unor relații solide de colaborare cu profesioniști din lumea artelor.

În cadrul Bursei, Constantin Chiriac vizionează mai multe spectacole și poartă negocieri cu alți programatori culturali din Canada, Australia și Statele Unite ale Americii, pentru participarea acestora la Bursa de Spectacole de la Sibiu și în cadrul viitoarelor ediții FITS. De asemenea, prezintă operatorilor culturali care participă la CINARS producții ale Teatrului „Radu Stanca”, cu scopul realizării unor noi turnee și proiecte internaționale. Nu în ultimul rând, în cadrul acestei deplasări are loc și întâlnirea cu directorul general al École nationale de théâtre du Canada, Gideon Arthurs, pentru includerea instituției în rețeaua universităților partenere platformei doctorale în domeniul Teatru și Artele Spectacolului, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus