Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
-0°C

S-a publicat lista candidaților pentru CSM din partea societății civile. Pe cine susține Facultatea de Drept a ULBS

S-a publicat lista candidaților pentru CSM din partea societății civile. Pe cine susține Facultatea de Drept a ULBS

Un avocat născut în Botoșani, care profesează în Timișoara este cel pe care Facultatea de Drept a Unioversității Lucian Blaga îl susține pentru a ocupa unul din cele două locuri de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile. Pe această listă se mai regăsesc Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoș Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu. Din CSM fac parte doi reprezentanți ai societății civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for, pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică.

motica_html_19f35f3a

Ion Radu Motica a fost propus în CSM de Uniunea Națională a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din România, Baroul Timiș, Colegiul Consilierilor Juridici Timiș, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității ''Lucian Blaga'' din Sibiu și Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Motica este susținut de Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, informează Agerpres.

Ceilalți candidați sunt:

Victor Alistar este propus pentru funcția de membru al CSM de Transparency International România și susținut de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Antonie Popescu este propus în CSM de Fundația Centrul de Resurse Juridice și susținut de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Mădălina Tomescu a fost propusă de Centrul European pentru Promovarea Nediscriminării și Egalității de Șanse și susținută de Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Marian Dragoș Rădulescu este propus și susținut ca membru în CSM de Forumul Regional pentru Drepturile Omului.

Romeu Chelariu a fost propus în CSM de Fundația "Camera de Arbitraj și Mediere" din Iași.

Răzvan Codru Vrabie este propus și susținut în CSM de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului — Comitetul Helsinki (APADOR — CH).

CSM este format din 19 membri, dintre care trei sunt membri de drept — ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus