Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Consilierii Sibiului fac o comisie pentru monitorizarea ridicării gunoaielor și a ADI Eco Sibiu

Consilierii Sibiului fac o comisie pentru monitorizarea ridicării gunoaielor și a ADI Eco Sibiu

FDGR, PSD și PNL vor nominaliza fiecare câte un consilier local ”care se pricepe” pentru a constitui o comisie care să verifice implementarea proiectului de colectare selectivă.

”De la început eram convins că o să ne dea bătăi de cap. La blocuri e un dezastru. Cine e responsabil de amenajarea punctelor publice de colectare? Eu propun ca firma care se ocupă de ridicarea deșeurilor să identifice aceste puncte. De la blocurile din zona în care stau eu, în Turnișor, de o săptămână nu ni s-a ridicat gunoiul. O să iasă scandal și lumea o să spună că noi suntem de vină. Ar trebui început un proiect de reabilitare a spațiilor dintre blocuri, iar în cadrul acestuia să se amenajeze și punctele publice de colectare, să nu ne inunde șobolanii”, a început discuția despre proiectul colectării selective Ioan Stroie (consilier local PSD) în ședința Consiliului local Sibiu de joi după-amiaza.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a continuat arătând că ”situația de neimaginat” a proiectului colectării selective are drept cauză faptul că este gestionat defectuos de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu. ”Problema constă în faptul că un proiect atât de important nu este gestionat de administrația locală, ci de o entitate în care suntem membri, ADI Eco Sibiu. Și unde avem un singur vot, la fel ca oricare altă localitate. Nouă ne scriu cetățenii, dar mai nimic nu depinde de noi. Mai departe, cei de la ADI Eco sunt responsabili. Și nici nu vă mai spun ce răspunsuri primim uneori de la ei. Căci uneori ne întrebăm dacă ADI Eco Sibiu ne reprezintă pe noi, cetățenii, sau reprezintă firma Soma. ADI Eco trebuie să ia în serios ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat primarul Astrid Fodor. Potrivit ei, mare parte din activitatea Serviciului Gospodărie locală din cadrul Primăriei Sibiu este blocată de activitățile pe care colectarea selectivă le implică. Primăria Sibiu și-a asumat amenajarea platformelor de colectare a deșeurilor în punctele publice, lucrări care ar trebui să se încheie în prima parte a lunii decembrie 2016.

Că ”sistemul nu funcționează” a declarat în ședința Consiliului local Sibiu și Mariana Brunchea, consilier din partea PNL și fost director economic al Brantner în urmă cu mai mulți ani (Brantner fiind una din firmele care ridicau deșeurile în Sibiu înainte de colectarea selectivă). ”Vom avea probleme și în continuare. Vocile noastre nu sunt luate în seamă, în condițiile în care municipiul Sibiu are cel mai mare număr de locuitori și de agenți economici din zona în care a început acest proiect. Și atunci considerăm că ar trebui să se țină cont de aspectele ridicate de Consiliul local Sibiu. Propun formarea unei comisii care să monitorizeze activitatea Soma și ADI Eco Sibiu”, a afirmat Brunchea.

Propunerea a fost agreată de primarul Astrid Fodor. ”Fiecare formațiune politică să facă o propunere, dar cu persoane care se pricep – cum este doamna Brunchea – și să formăm o astfel de comisie”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Cisnadian fara acte

Acum 5 ani

Era si timpul ! Proasta gestiune a fost la ADI Eco.... execrabila. Adi Eco aia sunt pe nicaieri, Primaria si Consiliul dau din umeri ...iar cetateanu plateste sa isi bata lumea joc de el. Am sunat de peste 450 de ori la SOMA in doua zile si tot nu am dat de ei, dupa ce am stat 3 saptamani fara pubele si imi caram gunoiul pe banii mei cu masina ! Rusine ! ADI Eco trebuie desfintat de urgenta, este inacceptabil sa traim intr-un oras european printre gunoaiele astea, sa nu mai zic ca SOMA nu si-a luat nici o penalizare .......sa intelegem ca totul e OK ...si ca si-au facut treaba ?
Raspunde

florin

Acum 5 ani

ridicarea gunoiului a ajuns monopol in sibiu,pret garantat,termen 10 ani de ce sa mai faca si treaba, de ce sa raspunda la telefon ai de ales ...??? economie de piata cu monopol made in sibiu intai trebuie scoasa spaga de milioane pt acest monopol dupa aia mai vedem...
Raspunde

garbage man

Acum 5 ani

Managementul execrabil al doamnei Iordănescu, lipsa de expertiză, experiență și implicarea a "echipei de proiect" și a ADI Eco în întregime, la care se adaugă interesele celor din primărie pentru alte firme de salubritate (a se vedea perdanții...) au dus la situația dezastruoasă și execrabilă de acum!
Raspunde

intreb si eu...

Acum 5 ani

doaman are vreo legatura cu domnul cu acelasi nume sau e coincidenta?
Raspunde

da

Acum 5 ani

undei **** aia de iordanescu de la adi eco sa mai comunice ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, ești ahtiat dupa "dansa" ca ești tot cu ea la gura, si-ai inceput sa si balesti cu spume?!...
Raspunde

sibian@

Acum 5 ani

cele doua firme sunt in mare masura de vina ptr gunoiul din sibiu, dar la care contribuie si oamenii din acest oras si sa dau un exemplu...ieri s-au ridicat tomberoanele vechi de pe mihai viteazu (peste drum de cramele recas, locul fiind curatat frumos) deoarece in zona s-a construit vestitul loc , ingradit unde sunt puse tomberoanele cele noi....astazi in locul unde erau vechile tomberoane, erau gramezi de gunoi,puse cel mai probabil de persoanele din zona, care a iesit sa isi duca gunoiul acolo chiar daca locul tomberoanelor s-au mutat....asta ii nesimtire curata si lipsa de respect pentru restul oamenilor. Deci sa ne mai uitam si la noi inainte sa tot aruncam cu mizerii in altii.
Raspunde

Sib

Acum 5 ani

Cum de a indraznit Brunchea sa critice pe tata lu Turcan cu SOMA lui.
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Deci "kill bill" s-a facut gunoiareasa ??? Se incadreaza bine intre pubele :)
Raspunde

alesia

Acum 5 ani

A... este vorba de afacerea Turcan??????Asta ne-a mai trebuit!!!!! Cei care ridica gunoaiele sunt execrabili, injura ,trantesc trebuie sa-i duci tomberoanele la masina si sa le si aduci innapoi in curte. Trebuie si orasul nostru sa ajunga ca a lui Raluca??????//
Raspunde

lucian

Acum 5 ani

Eu pe Bieltz la nr 10 nu am inca tomberoane si saptamana viitoare e 1Dec. Intrebarea mea e urmatoarea. Eu platesc gunoiul pentru luna Noiembrie?
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Nu inteleg la ce platforme amenajate se refera, mai nicaieri unde am fost prin oras, nu am vazut nimic amenajat ! Au trantit o placa de beton, finisaj absolut macabru, si atat, plus trantit cate 3 containere sau ce naiba sunt alea, cu gaura mica ! Ca sa vezi in ce detaliu ne incurcam: problema GAURII MICI ! Pai da, nu e problema sa separ gunoiul din casa in 3 pungi, dar nu ma pune ca cetatean, sa le iau pe fiecare din punga si sa le bag in GAURA MICA :)) . O AURA mai...LARGA, rezolva problema aruncatului fiecarui sac, pregatit de acasa, unde trebuie. Nu depozite veritabile de saci langa recipintii aia ! A se lua in calcul faptul ca am locuit cativa ani, intr-un oras in care se colecta gunoiul, cum se vrea acum aici, pe cand Sibiul nu avea mansarde si inca jumate din strazi de noroi ! Pare rau ca o spun...Dar nu aici s-a pus coada la pruna, furtunul la aspirator si coada la matura...si manerul la faras. Deci avem ca principala problema, problema GAURII :) Veniti reprezentanti ai presei, sa vedeti depozite de gunoi la intersectia Velceanu - Strandului - Gorjului....sau cum in Centrul istoric, tembelii de la soma sau ce firma o fi, au pus pubelele la intersectia Tg Vinulu - T Pestelui....intr-un CENTRU ISTORIC ! Intr-o fosta piateta ! In botul restaurantelor !
Raspunde

marius

Acum 5 ani

Cine este ADI Eco si unde are sediul?
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Inca eu nu am primit pubelele !!! Dar sunt rabdator si astept. Dar astept si decizia de impunere pentru taxa, ca sa o contest. Am o pubela din 3, platesc 1/3 ... Despre gauri ... sunt groaznice. Nu numai ca nu incap sacii, dar exista si deseuri mai mari decat niste pet-uri de 2 l. Ce cred gunoierii? Ca ma apuc sa fac totul bucatele, bucatele ca sa incapa in porcariile lor de containere? Dar, vorba ceea: daca ne-am incurcat cu moldoveni, asa ne trebuie.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

SOMA-lezii!
Raspunde

SIBIANUL

Acum 5 ani

Eu am si pariat ca totul e o mare afacere din care unii s-au imbogatit si se mai imbogatesc si de mers nu o sa mearga in mod sigur niciodata asa cum a mers macar pana acum De ce a trebuit sa ne incurcam cu firme din Moldova cand le aveam aici pe ale noastre si erau formate pe directia asta si chiar era cat de cat ordine Acum s-a stricat totul inclusiv pe strazi nu numai pe la blocuri Atatea pubele pe care le platim si pe care le plimbam pe la porti ....ca ba vin ba nu vin in ziua respectiva si uite asa stau prin fata portilor incurcand lumea pe trotuare Macar de erau in rosu galben si albastru sa dea bine ochiului si sa nu mai injuri cand te lovesti de ele Ne-au bulversat inclusiv prin curti cu atatea " butoaie " de nici nu le mai gasesti locul pe unde sa le asezi si sa le tot scoti la poarta Ati vrut moldoveni acum luati pubele Vorba romanului a fost si este sfanta ....lucru incurcat si amestecat miroase a ca............si niciodata nu vei vedea ceva bun din asta Pacat ca tot ce-i bun si merge se strica de dragul afacerilor murdare si a spagilor la licitatii
Raspunde

SOMITA

Acum 5 ani

EXACT MANUELA ..... SANT SOMA-LEZI SAU MOLDO - SOMA RANDUIALA CA IN SOMALIA SAU MOLDOVA CAM ACELASI LUCRU BRAVO SIBIENI !
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

STIMABILILOR CARE SUNTETI... Daca e ceva ce ma scoate din minti in lumea asta e IPOCRIZIA! Asta pe langa prostii ...destepti. Daca vreti sa va lamuriti, luati d-aci! Cine sau ce este ADI ECO? Este o asociatie a carei membrii sunt TOATE consiliile locale din Sibiu adica TOATE PRIMARIILE! Care-i rolul ADI ECO? Sa implementeze si sa monitorizeze MASTERPLANUL DE GESTIONARE A DESEURILOR! Cine a intocmit acest plan? In urma unei licitatii, s-a atribuit unei firme GERMANE contractul pentru intocmirea SF-ului respectiv a caietului de sarcini. Aceasta firma nemțeasca a trimis in Sibiu o TUTĂ nefericit, Oberdorfer Alina pe numele ei sa faca rahatul praf! Acest RAHAT, a fost APROBAT SI ASUMAT de toate consiliile locale membre ADI ECO! Adica Fodor impreuna cu Bucur, Gața, Mohor, Stoica si restul primarilor, au aprobat prin HCL-uri (sunt publice pe site-urile primariilor) acest proiect si au MANDATAT Adi Eco sa-l implementeze.
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

Repet, ca sa fie foarte clar! Acest proiect poarta girul PRIMARIILOR, implicit cea a Sibiului care prin vocea Fodoriței arunca cu noroi in Adi Eco si Soma! V-a ferit Dumnezeu Dna Fodor ca n-a castigat Iridex licitatie ca nici nu apucau sa imparta pubele! Ma doare-n cot de Fodor, de Bokor, de Pop, de Soma! Nu -mi place insa ca MINTITI SI NU VA ASUMATI! Ati inceput un razboi cu voi insiva! Voi ati aprobat un proiect nefezabil! Primariile au aprobat containerele igloo, numarul si pozitia platformelor, numarul containerelor de pe fiecare platforma. Platformele nu sunt gata, asta se vede! Care-i vina Adi Eco?
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

Batranii merg cu plasutele sa arunce PET-uri in igloo-ri si se chinuie sa nimereasca gaurile. PRIMARIA a aprobat aceste igloo-ri! Care-i vina AdiEco? Primariile au aprobat 110 pers la un container de gunoi in zona de blocuri! E gunoi pe jos pt ca sunt containere insufieciente! Cate-i vina Adi Eco? Bine, aici e si vina NOASTRA pt ca suntem nesimtiti si indolenti precum si vina POLITIEI LOCALE care n-a dat un avertisment celor care arunca gunoi aiurea daramite o amenda. Adica tot la PRIMARIE ajungem! Bucurati-va dna Fodor ca nu vine SOMA sa colecteze deseuri de 3 ori pe saptamana de la blocuri pt ca este permis prin caietul de sarcini, in sezonul rece. SOMA a investit pana acum 8 milioane de eur in masini si containere! TU, PRIMARIE, IN CE AI INVESTIT? Este incredibil cum o femeie care e in sistem de atat amar de vreme, care a invatat de la Iohannis, sa nu fie in stare nici macar sa duca mai departe avest sistem fara sa-l strice! Cat de incompetent trebuie sa fi sa distrugi ceva care mergea, sa aduci lehamitea intre angajati, sa schimbi proceduri si sa schimbi oameni care stiau ce au de facut.
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

Asadar dna Fodor, bagati-va mintile in cap ca daca SOMA gaseste vreo portita sa rezilieze contractul - si la cate minusuri aveti se prea poate - s-a dus dracului imaginea Sibiului precum si banii de la UE si AFLATI DE LA MINE ca odata cu schimbarea legii salubrizarii, daca un ADI la nivel national se desfiinteaza, v-ati lins pe bot de alte finantari pe salubritate atat in era cat si dupa era FODOR! E corect ca si Soma putea sa fie mai clara in actiuni in sensul in care putea sa informeze mai bine atat populatia cat si agentii economici, putea sa pastreze programele vechi de colectare dar aceste lucruri se pot rezolva! Incompetenta PRIMARIILOR se rezolva insa mai greu! Ar fi cazul sa va asumati, sa incetati razboiul si sa consumati energie pt implementarea cat mai corecta a proiectului! Adica ar fi cazul sa DEVENITI MANAGER AL ACESTUI ORAS! De PAPAGALI SUNTEM SATUI! E drept ca trebuie sa aveti si echipa iar cu Bokor si in special cu Razvanel, e mai greu! ASUMATI-VA!!!!
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

Si inca ceva, pentru cei care cotcodacesc gen Manuela, Somița si altii! Ma doare-n cot de Soma! Au si ei ceva goluri in organizare, insa au fost singurii care au indeplinit cerintele tehnice ale caietului de sarcini si au fost desemnati castigatori dupa 13 luni de contestatii si procese, PE MERIT! Si da, as vrea s-o vad pe Brunchea in comisia aia care vor s-o faca pt rezolvarea problemelor create de ei insisi! Beton! Sau cum era aia, vor sa aleaga dintre consilieri pe cei mai experimentati sa se ocupe de caz? Pai nu sunteti calificati nici unul din voi bai retarzilor!
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

Doamna Presedinte a CJ Sibiu! Lasati teama ca Fodor da ordin FDGR sa va boicoteze proiectele in consiliu si faceti bine si luati problema "gunoaielor" in mana. Dvs si ADI ECO aveti puterea sa rezolvati. Unora chiar le pasa, trebuie sustinuti insa!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea Bogdan M, si CUNOSCĂTOR pe deasupra , de ce nu convoci presa, căreia sa-i pui la dispoziție documente in sprijinul celor afirmate...Altfel cred c-o putem considera o simpla "furtuna intr-un pahar cu apa"...Sau dorești sa-ti "tai o felie" din tortul "notorietatii" mele?
Raspunde

Folki

Acum 5 ani

Ti-e frica sa nu cazi in derizoriu ,tuta? "cotcodaceste" in van ...mai departe ,nobody fu.king cares about you ,GARBAGE!
Raspunde

Bogdan M - un CUNOSCATOR

Acum 5 ani

E-manuela! O sa ma abtin sa--ti raspund pentru ca tu nu esti un subiect. Dar daca nu m-as abtine ti-as spune ca notorietatea ta POATE ca vine doar din faptul ca pseudonimul tau are o conotatie de partida de sex trista si singuratica iar de astfel la astfel de felii nu visez. Dar cum spuneam, ma abtin si nu-ti raspund.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, ești un domn, da' sa stii ca nimic nu este întâmplator pe lumea asta. Pseudonimul l-am ales cu buna știința, si mi-am asumat riscurile ce decurg din aceasta alegere.N-am nimic de "împărțit" cu tine, dar consider ca e cea mai buna cale de-a urni "căruța" in situația data, daca intr-adevăr ești un cunoscător.
Raspunde

Carmen

Acum 5 ani

Cum sa nu comentez la ce dezastru este în tot SIBIU cu această fia de nimic a doamnei Țurcan ce
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus