Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Consiliul Judeţean Sibiu a suplimentat posturile de asistent medical şi infirmieră pentru Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean Sibiu a suplimentat posturile de asistent medical şi infirmieră pentru Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean Sibiu a suplimentat, astăzi, în ședința ordinară, numărul de posturi pentru mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Astfel s-a aprobat creșterea numărului de angajați cu 16,5 posturi de asistent medical, infirmieră, registrator medical şi specialist.

Am tratat cu maximă deschidere şi promptitudine solicitările din partea Spitalului Judeţean privind suplimentarea numărului de posturi de asistent medical şi personal auxiliar sanitar. Credem că modificările care se vor produce în perioada următoare în secţiile pentru care am aprobat înfiinţarea de noi posturi sau transformarea unor posturi vor conduce la creşterea calităţii actului medical şi a îngrijirii pacienţilor”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliul Județean Sibiu.

Astfel, la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, s-au înfiinţat 4 posturi noi de infirmieră şi s-au transformat 5 posturi de îngrijitor curăţenie în posturi de infirmieră. La Secţia Urologie, s-a înfiinţat un post nou de infirmieră şi s-a suplimentat cu un post de asistent medical vacant prin redistribuirea acestuia de la Laboratorul de Analize Medicale.

Secţia Interne I a primit în plus două posturi de infirmieră, iar două posturi de îngrijitoare au fost transformate în posturi de infirmieră. Patru posturi noi de aistent medical au fost alocate Secţiei Neonatologie I, dintre care două posuturi sunt destinate pentru Compartimentul Terapie Intensivă din cadrul secţiei. Alte două posturi de asistent medical au fost înfiinţate pentru Secţia Hematologie. Un post de infirmieră şi un post de îngrijitoare au fost suplimentate pentru Secţia Dermatovenerice.

Unitatea de Transfuzii Sanguine a prmit un post de registrator medical, în timp ce pentru Laboratorul de Analize Medicale s-a suplimentat numărul de posturi cu 0,5 post biolog specialist, post cu atribuţii în activitatea de autocontrol desfăşurată în colaborare cu Serviciul de Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosoconiale.

Aceste modificări au condus la creşterea numărului de posturi aprobate de la 2.134 la 2150,5, cheltuielile de personal suplimentare cifrându-se la 51.000 lei lunar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Popa

Acum 5 ani

Foarte ciudată decizie! De prosteala sau ?????? Cam de rasu-plansului.
Raspunde

Gicu

Acum 5 ani

In departamentul care supervizeaza politicile sanitare,sunt convins ca nimeni nu are habar de normativele de personal sanitar din spitale,(deoarece acest normativ este in ceata...ori nu exista ori este foarte bine ascuns )Cert este ca nimeni nu va poate lamuri asupra acestui aspect.Mai concret daca in Franta un spital doar,are vreo 19 cardiologi si vreo 11 radiologi,la Sibiu nu avem 19 cardiologi pe tot judetul si nici 11 radiologi la nivel de judet...daca in Franta 1 asistenta are in ingrijire 2 copii,la noi exista 1 asistenta pe tura la o sectie de 20 de copii.Asa ca dupa normele EU suntem in epoca de piatra...Doamna Daniela Campean (profesor,avocat)nu are de unde sa cunoasca problema si hotaraste si dansa dupa cum o conduce intuitia feminina ...
Raspunde

Rokko

Acum 5 ani

Problema e ca oricat se maresc salariile in sanatate,un medic tot nu va consulta mai multi pacienti decat acum...Pentru ca pacientul sa nu sufere ar trebui infiintate si finantate de la buget de trei ori mai multe posturi de medici si cadre medii si auxiliare in spitalele publice...Altfel pentru un consult se va astepta in continuare saptamani sau luni ...daca bolnavul supravietuieste acestui interval de timp …(ca-n tari din lumea a 3-a)Nu e permis sa existe unul sau doi medici de o anumita specialitate intr-un judet…sau nici unul..si mai tragic !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus