Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

FOTO VIDEO Colecția 2016 de jucării ecologice de la Muzeul Astra

FOTO VIDEO Colecția 2016 de jucării ecologice de la Muzeul Astra

Zeci de modele de jucării din lemn, păpuși din cârpe, miniaturi tradiționale și podoabe de Crăciun, din fibre vegetale, sunt pe rafturile magazinului din muzeul Astra. Sacul Moșului poate fi atractiv și fără lego, ponei colorați strident și plușuri cu baterii.

Muzeul Astra din Sibiu a scos colecția 2016 de jucării ecologice, așa că uitați de kitchurile din magazine.

Există jucării perfect funcționale, ca pe vremea bunicii, construite de meșteri pricepuți: căruțe din lemn, mașinuțe și păpuși, toate realizate din materiale bio-degradabile: lemn, pânză, ceramică, papură și hârtie. "Creatoarea populară Maria Robescu, o iubitoare a portului popular și a tradițiilor naționale, îmbracă păpușile mici cât o palmă, în costume populare pe care le-a întâlnit și care reprezintă mai toate zonele folclorice ale țării. Astfel, copiii învață ce costume se poartă în zona din care provin și ce se purta în zi de sărbătoare. Pe lângă acestea s-a decis să recurgă și la confecționarea păpușilor făcute din cârpe, atrăgând astfel copiii în lumea de demult, când aceste costume populare erau îmbrăcate pe ulițele satului. Cele mici se vând la prețul de 21 de lei, iar cele mai mari, cu maxim 87 de lei", este doar unul dintre exemplele pe care le dă Ana Maria Popa, din partea Muzeului Astra.

papusa-traditionala-muzeul-astra-1

papusa-traditionala-muzeul-astra

Jucăriile ecologice pot fi cumpărate doar din magazinul deschis în incita Muzeului Tradițiilor Populare din Sibiu.

jucarii-din-lemn-muzeul-astra

ornamente-ecologice-de-craciun-muzeul-astra

brad-traditional-muzeul-astra

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus