Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

STUDIU Sibiul a separat cei mai mulți frați lăsați în grija statului

STUDIU Sibiul a separat cei mai mulți frați lăsați în grija statului

Mai mult de jumătate dintre frații lăsați în centrele de plasament din Sibiu au fost despărțiți de Direcția pentru Protecția Copilului, arată un studiu realizat de Asociaţia SOS "Salvaţi Satele Copiilor".

La finele anului 2014, în România existau aproximativ 58.000 de copii lipsiţi temporar sau definitiv de ocrotirea părintească, notează Mediafax. Dintre aceştia, 30% sunt plasaţi în familia extinsă sau alte familii, 33% sunt plasaţi la asistenţi maternali, iar restul în servicii de tip rezidenţial.

Autorii studiului recomandă închiderea tuturor instituţiilor de plasament de tip clasic şi înfiinţarea de case de tip familial şi apartamente. În plus, ar trebui ca autorităţile să investească în formarea de asistenţi maternali care să poată prelua grupuri de 2 sau 3 fraţi. Conform studiului realizat de Asociaţia SOS "Salvaţi Satele Copiilor", între anii 2010 şi 2014, 1.250 de copii au fost abandonaţi în unităţile sanitare, iar peste 11.000 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi şi au ajuns în atenţia Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copiilor (DGASPC).

Studiul arată că 45,4% dintre cei aflaţi în plasament au cel puţin un frate în sistemul de protecţie, această pondere variind între 30,4% în cazul DGASPC Sector 4 din Bucureşti şi 54,8% în cazul DGASPC Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, iată dovada, suntem "fruntasi"....Dupa numărul însemnat de "oi" la mia de locuitori, se pare ca ne putem "mândri" si cu "iepuroii"....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus