Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Unde merg românii în vacanța de 1 decembrie

Unde merg românii în vacanța de 1 decembrie

Numeroşi români au ales pentru minivacanţa de 1 decembrie destinaţii din staţiunile montane şi balneare, precum şi turismul rural, 80-90% din pensiunile rurale fiind deja ocupate. Alţii optează pentru city break-uri în Europa, cei mai mulţi fiind interesaţi de Viena, Praga, Amsterdam, Paris, Budapesta, Barcelona şi Roma, unde volumul de pachete vândute a crescut cu peste 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, există o cerere pentru staţiuni montane din Austria şi Bulgaria, precum şi pentru circuite ale pieţelor de Crăciun, cu autocarul sau cu avionul, spun specialiştii şi agenţiile de turism consultate de News.ro.

Media tarifelor pentru minisejurul de 1 decembrie este de 100 de euro de persoană pentru România, respectiv de 250 de euro de persoană pentru pachetele turistice externe, a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Pe 1 decembrie, majoritatea pieţelor de Crăciun din Europa vor fi deja deschise, pe lângă clasicele city break-uri, unele agenţii de turism organizând circuite cu autocarul. Cele mai solicitate oraşe cu pieţe de Crăciun sunt Budapesta, Praga, Bratislava, Viena, Dresda, Cracovia, Frankfurt, Munchen, Berlin. De asemenea, Sibiu şi Braşov au început, la rândul lor, să fie solicitate pentru pieţele de Crăciun”, a declarat Bădulescu.

Minivacanţa de 1 decembrie constituie astfel o predeschidere a sezonului, dând tonul vacanţelor de sărbători şi de iarnă.

„Cu ocazia mini-vacanţei de 1 decembrie de anul acesta, cei mai mulţi dintre turiştii noştri care au ales destinaţii din străinătate au optat pentru frumoasele şi deja vestitele pieţe de Crăciun din Europa. Pachetele complete pe care le-am conceput în acest sens sunt la mare căutare: Piaţa de Crăciun la Viena – de la 149 euro, Piaţa de Crăciun Viena şi Budapesta – de la 195 euro, Piaţa de Crăciun Praga-Viena-Dresda – de la 199 euro”, a declarat pentru News.ro Marius Pandel, director general al touroperatorului Christian Tour.

Pachetele includ trei nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul şi ghid însoţitor. Totodată, numeroşi turişti români au ales destinaţii din ţară pentru cele cinci zile libere de săptămâna viitoare.

“La mare căutare rămân Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moeciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata). Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic-dejun”, adaugă Pandel.

La rândul lor, reprezentanţii companiei Paravion spun că city break-urile de 1 decembrie au fost programate, anul acesta, încă din prima parte a lunii septembrie.

“Tinerii până în 35 de ani, bucureşteni din mediul corporate şi antreprenorial, cu venituri peste medie şi un obicei de travel deja format, au reprezentat 70% din clienţii care şi-au rezervat vacanţe de 1 Decembrie prin Paravion. Aceştia au optat cu precădere pentru oraşe europene cu atracţii culturale bogate, dar şi o viaţă de noapte ofertantă, precum Amsterdam sau Valencia”, a declarat pentru News.ro Remus Vişan, director general al Paravion, cea mai mare agenţie de turism online.

În ceea ce priveşte seniorii, oraşele preferate de ei sunt Praga, Milano, Roma sau Viena.

Cei care au ales vacanţe în România s-au îndreptat spre destinaţiile clasice de sezon, precum Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Predeal sau Sinaia, spune Vişan.

“Faţă de perioada similară a anului trecut, am observat o creştere de 23% a volumului de pachete city break rezervate pe intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie. În ceea ce priveşte destinaţiile preferate, în 2016 românii au optat majoritar pentru Amsterdam, Berlin, Valencia, Praga şi Viena. Prin comparaţie, în 2015 cei mai mulţi au ales tot Praga, Viena, dar şi Roma pentru vacanţa de 1 Decembrie”, a precizat reprezentantul Paravion.

Acesta spune că tinerii de până în 35 de ani şi-au alocat o medie de 330 euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul şi trei nopţi de cazare la hoteluri de trei stele din Amsterdam, Valencia, Praga, Londra sau Berlin.

Pentru pachetele preferate de seniori, precum Praga, Milano, Roma sau Viena, bugetul mediu a fost de 300 de euro de persoană.

În ceea ce priveşte pensiunile din zonele rurale, acestea sunt ocupate în prezent în proporţie de 80-90%, însă sunt şi români care se hotărăsc sau primesc liber de la serviciu în ultimul moment, astfel încât este foarte posibil să se ocupe în întregime cu ocazia minivacanţei de la începutul lunii decembrie.

“În această perioadă, foarte căutate sunt pensiunile din zona Alba-Iulia, fiind Capitala Unirii, sunt multe comune frumoase în zonă, Sibiu, Mărginimea Sibiului, Bran-Moeciu, dar şi Argeş (Rucăr, Dragoslavele). O noapte de cazare porneşte de la 35 de lei, dar şi pensiunile mai scumpe sunt căutate“,a declarat pentru News.ro Maria Stoian, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' tinerii peste 70 de ani cu "venituri peste medie" care pana la urma-s categoria cea mai "vulnerabila" ce buget au alocat?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus