Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Brad, noul cetățean de onoare al Sibiului este contestat parțial de FDGR

Brad, noul cetățean de onoare al Sibiului este contestat parțial de FDGR

Caracterizat în prezentarea făcută în documentele Consiliului Județean Sibiu drept ”o personalitate de excepție a vieții medicale din Sibiu”, Coriolan Brad, noul cetățean de onoare al județului, nu are toate atributele necesare unui astfel de titlu, consideră o parte din reprezentanții FDGR.

Propus pentru acest titlu de un profesor din Gura Râului, Coriolan Brad a devenit Cetățean de onoare al județului Sibiu în urma ședinței Consiliului Județean Sibiu din 24 noiembrie. Decernarea acestui titlu nu a fost votată, însă, cu majoritate: patru consilieri județeni ai FGDGR s-au abținut. Aceste abțineri au fost ”sancționate verbal” de vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, cel care a condus ședința în care a fost adoptat proiectul în discuție și care s-a arătat nemulțumit de faptul că nu s-a realizat majoritatea. ”Nu cred că este normal ca patru dintre dumneavoastră să se opună. Oricum, proiectul a fost aprobat”, a comentat Luca.

Cei care s-au abținut de la a vota ”pentru” proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului spun că au motivele lor. ”Pentru mine nu este foarte clar cum de a fost veteran de război? Era foarte tânăr în timpul războiului”, a arătat Ilse Philippi, consilier din partea FDGR. De altfel, chiar și președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, s-a abținut de la a vota pentru decernarea acestui titlu. Porr amintește de aceleași neclarități legate de titulatura de veteran de război a lui Coriolan Brad, născut în 1924. ”Nu m-a convins cu niciun argument. Nici măcar cu cele științifice. Eu nu am găsit niciun argument care să mă convingă să votez pentru decernarea titlului de Cetățean de onoare”, a mai declarat Porr pentru Turnul Sfatului.

Cum majoritatea a decis, decernarea titlului va avea loc în cadrul ședinței solemne a CJ Sibiu, organizată cu prilejul Zilei naționale a României, în 1 decembrie 2016.

Până în prezent, 13 locuitori ai județului au primit acest titlu. Printre aceștia se numără ÎPS Streza, Lucreția Ciobanu, Ion Besoiu, Mircea Păcurariu, Corneliu Bucur, Iacob Cătoiu, Nicolae Nan, Ioan Bondrea, Constantin Oprean, Valeriu Olariu sau Ghiță Bârsan.
Doctor în medicină din 1971, Coriolan Brad a condus Spitalul județean Sibiu în perioada 1972 – 1976 din postul de director medical, după care a emigrat în Republica Federală Germania, unde a profesat tot medicina. ”În exil a scris articole cu conținut politic pentru apărarea țării și a poporului român și a fost membru al «Consiliului național român», făcând parte din Biroul executiv central pentru Europa și America”, se arată în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de decernare a titlului de cetățean de onoare.

Veteran de război, Brad a primit Crucea comemorativă pentru serviciile militare din cel de-al doilea război mondial. Medicul este autor a trei cărți de specialitate: Tabagismul și efectele lui (1964), Actualități în hepatologie (1996), Bolile pancreasului (2002). Cadru didactic asociat al Facultății de medicină din Sibiu, Coriolan Brad este pensionar, în prezent.

Citește mai mult despre Coriolan Brad aici

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

alzara medic

Acum 7 ani

Filogermanul care s- a repatriat după Răvăşirea din Decembrie şi - a cheltuit agoniseala pentru a - şi pierde încă o dată casa neretrocedată din Sibiu a fost ofensat în al zecelea deceniu de viaţă de către cine nu era cazul . Regrete tardive după " repatriere "
Raspunde

Schwartz R.

Acum 7 ani

Normal ca FDGR e deranjat , ei care sunt printr-o actiune abuziva in justitie continuatorii Grupul Etnic German , filiala Partidului National_Socialist ( Nazist ) din Romania . Tovarasii din Forum considera Sibiul feuda lor , asa ca-i deranjeaza un roman patriot ... si pe ei , si pe maghiari . Penibili si nesimtiti ! Toata stima si pretuirea dlui. Coriolan Brad !
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Sasii sunt deranjati ca nu a injurat romanii cand era in Germania, cum a facut Hurezeanu sau Herta Muller.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Cu toata stima ptr Dl. Coriolan Brad dar nu exista informatii publice, pe internet despre dansul. Parerea mea este ca un cetatean de onoare al unui oras sa fi facut ceva ptr orasul respectiv si/sau comunitatea respectiva. Despre dl Coriolan Brad in afara ca a fost un doctor bun, din informatiile pe care le-am gasit, nu a adus vreun aport semnificativ ptr comunitatea Sibiana. Stiu ca in Sibiu oamenii sunt conservatori si mandrii dar trebuie trasa o linie intre a sustine un conational si a aduce un aport semnificativ la acea comunitate (ma repet!). Din lista de cetateni de onoare as elimina o gramada ca Oprean, Steza etc... care chiar nu au adus nimica semnificativ ptr oras.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus