Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Aplauze în picioare pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu, la Sala Thalia

Aplauze în picioare pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu, la Sala Thalia

Copiii din centrele de plasament din Sibiu și-au învins, ieri seară, emoțiile și au urcat pe scena Sălii Thalia, unde au oferit un spectacol minunat, pentru a celebra un an de când programul Ajungem Mari este prezent în Sibiu.

Spectacolul de luni seară, prezentat de Nicolle Stănese, a debutat cu aprecierile și felicitările Laurei Vîlsan, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, pentru programul Ajungem Mari și realizările sale din acest prim an de activitate.  A urmat primul dintre cele trei momente artistice pregătite de copiii de la trei centre din județul Sibiu: piesa de teatru “Micul Prinț”, realizată cu sprijinul Teodorei Domnariu și al lui Laurențiu Vlad, de la Teatrul Radu Stanca. Micul Prinț a călătorit prin Univers și a cunoscut diverse personaje. De la fiecare a învățat câte ceva, în special că "esențialul este invizibil pentru ochi, poți vedea doar cu inima".

dsc_3942

Nicu Blaga, coordonator DGASPC pentru programul Ajungem Mari,  a luat și el cuvântul și a subliniat care a subliniat că „în spatele fiecărui copil se află cel puțin o persoană puternică" și care a mulțumit voluntarilor și tuturor celor implicați în acest proiect pentru lucrurile minunate pe care le realizează pentru copiii din centrele de plasament.

Al doilea moment artistic al serii a fost marcat de cântec, iar copiii din centrele de plasament au adus magia Crăciunului pe scenă: cu mic, cu mare, au cântat colinde și au recitat poezii dedicate acestei Sărbători sfinte. A urmat apoi un moment dedicat voluntarilor Ajungem Mari, cărora copiii le-au transmis, prin mesaje scrise surprinse în fotografii, mulțumiri dintre cele mai frumoase și variate: "Mulțumim că nu ne judecați", "Mulțumim că ne arătați că suntem importanți", "Mulțumim că ne acceptați așa cum suntem".

dsc_3754

Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu, a ținut să mulțumească și familiilor voluntarilor, pentru că acceptă absența acestora de acasă, periodic, pentru acest gest frumos, de a ajuta copilașii din centrele de plasament. Iulia Pataki, cea care a lansat programul la nivelul județului Sibiu, a explicat emoționată cât de mult s-a dezvoltat programul în această perioadă scurtă, de un an, și a mulțumit tuturor pentru ajutor.

dsc_3807

Ultimul moment artistic a fost dedicat jazz-ului. O trupă de la unul dintre centrele de plasament a încântat publicul cu melodii cunoscute și s-a bucurat de numeroase aplauze: "Fever", "Hit the road, Jack", "Somewhere over the rainbow", “Price Tag”. La final, voluntarii Ajungem Mari au aruncat sute de baloane de la etaj peste publicul care îi aplauda în picioare pe acești copii artiști, spre deliciul adulților și tinerilor, deopotrivă.

dsc_4003

dsc_3997

dsc_4005

dsc_4032

 

 

Foto: Alexandra Ivănuț

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus