Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Atlassib despre accidentul din Italia: experiența șoferului a evitat o tragedie și a limitat numărul răniților

Atlassib despre accidentul din Italia: experiența șoferului a evitat o tragedie și a limitat numărul răniților

”Numai prezența de spirit și experiența șoferului au făcut ca răsturnarea autocarului să se producă lin, evitând o tragedie și limitând la minim numărul persoanelor rănit”, arată directorul general al Atlassib, Daniel Micu, într-un comunicat emis ca urmare a accidentului produs în Italia, la sfârșitul săptămânii trecute. Accident în urma căruia au opt persoane au fost transportate la spital.

Potrivit comunicatului remis redacției Turnul Sfatului de către cei de la Atlassib, în seara zilei de 26 noiembrie, autocarul respectiv circula pe banda 1 a autostrăzii A4. Un autoturism de teren (Land Rover) al Protecției civile din Italia a depășit autocarul Atlassib pe banda a doua. ”În timpul depășirii, șoferul autovehiculului de teren a pierdut controlul volanului și a izbit autocarul Atlassib, mai întâi în cala trei (dovadă fiind urma de cauciuc lăsată pe caroseria autocarului), apoi în apropierea roții stânga față. Autocarul cu remorcă a intrat mai întâi în balans, după care a părăsit carosabilul, rupând parapetul de protecție din partea dreaptă a sensului de deplasare și răsturnându-se”, se arată în comunicatul celor de la Atlassib. Potrivit companiei de transport internațional cu sediul central la Sibiu, din cele opt persoane rănite în urma acestui accident (36 de pasageri fiind în autocar), o singură persoană a rămas internată în spitalul din Udine. Ceilalți pasageri, arată cei de la Atlassib, au fost preluați după o oră de la accident de un alt autocar al companiei.

Varianta prezentată de cei de la Atlassib este diferită de cea relatată de presa centrală, imediat după producerea accidentului. digi24.ro, spre exemplu, relata – citând surse ale poliției din Italia – că autocarul a încercat să depășească mașina de teren.

Foto: comunicat Atlassib

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/11/27/autocar-atlassib-rasturnat-pe-autostrada-in-italia-video-foto/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus