Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Consiliul Local Șelimbăr. ANI, invitată să facă dreptate

Consiliul Local Șelimbăr. ANI, invitată să facă dreptate

O parte din consilierii locali din Șelimbăr au făcut adrese la secretarul primăriei, Instituția Prefectului și Agenția Națională de Integritate (ANI), prin care semnalează că doi consilieri locali se află în stare de incompatibilitate, având ei sau rudele lor, contracte comerciale cu primăria.

La ultima ședință de consiliu local, un proiect de hotărâre privind execuția bugetară pe trimestrul III a fost scoasă de pe ordinea de zi, pentru a se aștepta un răspuns de la ANI. ”Dacă cineva are ceva personal față de acest proiect, în sensul că a livrat produse sau a avut contracte cu Primăria Șelimbăr, ar trebui să se abțină. Alături de alți colegi am făcut o sesizare la ANI, deoarece câțiva colegi de-ai noștri nu au respectat prevederile legale. Eu mă voi abține de la acest vot, pentru că dacă aș vota pentru, aș fi de acord cu ce au făcut ei, contrar legii”, a anunțat consilierul Doru Șandru. A fost susținut de liberali care au spus că au înaintat adrese pentru a se vedea consilierii care au contracte cu Primăria Șelimbăr. ”Am cerut lămuriri cu privire la anumite cheltuieli. Nu sunt suspiciuni, pur și simplu vreau să fiu informat”, a spus Filip Botezatu.

”Dar votăm ceva ilegal?”

În partea consilierilor neutri s-a instalat starea de îndoială. ”Am avut aceste cheltuieli, eu am dat aviz favorabil în comisie, pentru că am considerat legale aceste cheltuieli pe trimestrul trei. Oricum, urma să fie discutate în plen. Comisia are doar rol consultativ…”, a spus consilierul Cornel Oană.

Alți consilieri au cerut sprijinul secretarului Primăriei, pentru a ști dacă votează sau nu o ilegalitate. ”Cei care nu aveți o stare de incompatibilitate, pentru că bănuiți că știți cine sunteți, puteți vota”, i-a liniștit Elena Scumpu. Dar nu de tot. ”Dar votăm ceva ilegal?”, au întrebat repede consilierii. Solicitată să-și spună un punct de vedere cu privire la sesizarea pe care a primit-o din partea unor consilieri, secretarul primăriei a anunțat că și-a declinat competența. ”Având în vedere situația dosarului în care mă aflu, eu am declinat competența către șeful de serviciu de administrare publică locală”, le-a spus Elena Scumpu.

Primarul Șelimbărului, Mariu Grecu, le-a dat asigurări consilierilor că aceste cheltuieli sunt legale. ”Eu consider că fac toate lucrurile pe care le-am efectuat în calitate de primar sunt legale”, a spus Marius Grecu.

Pe scurt, o parte din consilieri îi suspectează pe consilierii Nicolae-Pavel Mustață și Iulian-Horia Hordobeț că desfășoară contracte cu Primăria Șelimbăr. ”Vă asigur că nu e nimic ilegal”, le-a spus colegilor , în cadrul ședinței, Nicolae Mustață. Totuși, decizia finală este așteptată la ANI.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Horea

Acum 5 ani

Circ circ circ. Va certati toata ziua. Rusine tuturor. In timp ce voi va certati in selimbar exista strazi cu noroi pana in gat si gunoaiele ne astupa imediat. Cosuri de gunoi lipsa prin comuna iar colectarea selectiva, un dezastru. Totusi in Selimbar exista viceprimar? Sau e pe post de ghiveci de flori in primarie!?
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 5 ani

Cum este cu fostul primar-este condamnat la libertate pe viata?
Raspunde

Sfanta Andreea

Acum 5 ani

Pai ce avem noi aicea ma nene? Cica ar mai fi cineva cu musca pe basca... doamna Craciun, necunoscuta viceprimarita de Selimbar, interesant e ca nimeni nu pomeneste de densa si de incompatibilitatea ei. Sa fie pe motiv ca nu e importanta, sau ca cineva incearca sa o protejeze?
Raspunde

NICI O SCHIMBARE

Acum 5 ani

greu de facut ordine in Selimbar?circul ....cu aia de-au facut ...? TOTI BINE MERCI !HALAL !!!
Raspunde

Baditescu Mihai

Acum 5 ani

La vremuri noi, tot noi! Verificati firmele care asfaleaza in Selimbar,sau piscoteaza pe bani grei,Va cruciti dea binelea!
Raspunde

Tudor

Acum 5 ani

Nivelul de cultura al Consiliului Local Selimbar e unul...jos, jos de tot; toate celelalte sunt in consecinta.
Raspunde

Vilău Ilie

Acum 1 an

Săptămâna trecută au venit pe str. ION RAȚIU doi consilieri ai primăriei Șelimbăr și au promis că de săptămâna viitoare, adică aceasta, o să înceapă lucrările pentru colectarea apei de ploaie, până în capătul acestei străzi și vor rezolva evacuarea apei, ce dăinuie de peste 15 ani în șanțul din fața fostului SIBTUB. Azi suntem în 20.02 2020 JOI , a trecut săptămâna iar promisiunile sunt deșarte. Să vă mai votăm?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus