Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

„Crăciunul Regal” la Sibiu. „Va veni timpul, din nou, să slujim Casa Regală și politic, nu doar ideatic”

„Crăciunul Regal” la Sibiu. „Va veni timpul, din nou, să slujim Casa Regală și politic, nu doar ideatic”

Cum a fost petrecut Crăciunul în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani și care au fost locurile care au găzduit această sărbătoare sunt doar câteva dintre lucrurile pe care sibienii și nu numai le pot afla din volumul „Crăciunul Regal” și Calendarul Regal, lansate astăzi la Sibiu, în prezența Principelui Radu al României.

De la ora 10:30, Librăria Humanitas a părut neîncăpătoare pentru zecile de oameni care au asistat la evenimentul de lansare al celor două publicații în care sunt prezentate și totodată ilustrate sărbătorile de iarnă.

„O dovadă reală de iubire frumoasă”

Alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României au fost invitații Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal și Vicențiu Rahău, coordonatorul artistic al Teatrului Național „Radu Stanca”, iar oficiile de gazdă au fost făcute de Mihai Copăceanu.

„Pentru mine, 68 de ani petrecuți împreună reprezintă o dovadă reală de iubire frumoasă și posibilă. În calendarul regal regăsim atât fotografii, cât mai ales texte alese și publicate de principele Radu culese de la evenimente din istoria monarhiei, din prezentul monarhiei, din sfera culturii și din sfera universală”, a spus Mihai Copăceanu.

Chiar dacă directorul Teatrului Național „Radu Stanca” nu a fost prezent la eveniment, prin coordonatorul artistic al teatrului, Vicențiu Rahău, mesajul lui s-a făcut auzit.

„Sunt bucuros să transmit acest mesaj de prețuire a cărții pe care o lansați astăzi, o carte foarte importantă. Ca și calendarul Bisericii române, demonstrează felul în care familia regală a dezvoltat calendarul sărbătorilor fundamentale ale popoului nostru. Fără aceste sărbători fundamentale nu avem cum să ne ritmăm noi ca nație, iar prezentarea acestei cărți este atât de binevenită în preajma Crăciunului”, a fost mesajul pe care l-a transmis Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”.

prinipele-radu-2

Va veni timpul, din nou, să slujim casa regală și politic, nu doar ideatic”

Atât volumul cât și albumul de fotografie nu ar trebui să lipsească din biblioteca nimănui, deoarece spune, Sabin Luca, istoria creează și viitor.

„Dacă citiți cartea, veți vedea că făceau eforturi pentru ca toți oamenii în momentul sărbătorilor să aibă o mulțumire, dar a fi servitor nu însemna a fi serv sau iobag, ci însemna că slujești o instituție care pentru România a fost și indiferent ce spune oricine, va fi un îndreptar. Așa cum istoria este un discurs rezumativ, să știți că, istoria creează și viitor. Și sper eu, odată, va veni timpul, din nou, să slujim casa regală și politic, nu doar ideatic”, spune Sabin Luca, directorul Muzeului Național „Brukenthal”.

Și Mihai Copăceanu i-a îndrumat pe cei prezenți în sală să citească aceste publicații pentru că reprezintă o parte din istoria poporului român.

„Suntem deseori interesați de orice altceva există în lumea aceasta, de la vedete până la figuri mai mult sau mai puțin importante pentru noi, însă, prea puțin ne cunoaștem propria noastră istorie ca națiune, ca popor”, completează Mihai Copăceanu.

La sfârșitul evenimentului, Principele Radu a acordat autografe celor care au achiziționat volumul și calendarul, urându-le tuturor „Sărbători fericite!”.

Comentarii

5 comentarii

Pnl-ist convins nu facut la normă

Acum 4 ani

Baba Fodor nu trebuia sa pregateasca deszapezirea orașului in loc sa de-a diplome la paranghelia aia?
Raspunde

...

Acum 4 ani

Mă mir că nu a fost ascuns și acest comentariu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

.....

Acum 4 ani

Casa regala a cui? Romania este republica, deci nu are casa regala.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

.....dac-ai hii o țar, o țar mai diestept, nu t-ar hii atat de ușor sa dai rieplisi atat di proasti....
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

a fost cu totul altceva ! Emotii ale unui destin pierdut ! Alte valori, alti lideri !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus