Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

Transgaz oferă 400 de milioane de euro pentru a cumpăra rețeaua de gaze din Grecia

02 Decembrie 2016 13:25

Transgaz oferă 400 de milioane de euro pentru a cumpăra rețeaua de gaze din Grecia

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaș vrea să cumpere rețeaua de gaze naturale din Grecia și oferă 400 de milioane de euro pentru 49% din acțiunile companiei elene.

Potrivit presei elene, citată de Digi24, compania românească este interesată de pachetul de 49 la sută din acţiunile DESFA, scoase la vânzare de guvernul grec. Societatea deţine sistemul de distribuţie a gazului şi foarte important, singurul terminal pentru gaz lichefiat din Grecia, situat în vestul Atenei. Totul, după ce compania Socar din Azerbaidjan şi-a retras oferta iniţială, nemulţumită de preţul şi condiţiile impuse de greci.

Publicaţia Kathimerini susţine că Transgaz negociază deja cu mai multe bănci finanţarea investiţiei sale din Grecia.

Jurnaliştii eleni mai scriu că Transgaz vrea să cumpere reţeaua grecească de distribuţie de gaz, pentru că este interesată şi de realizarea aşa numitului Coridor Vertical, un gazoduct care ar trebui să transporte gaze naturale din zona Mării Caspice în România, Ungaria, Austria, Bulgaria şi Grecia.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus