Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Zăpada măsoară peste 80 de centimetri la Bâlea

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Zăpada măsoară peste 80 de centimetri la Bâlea

Riscul de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine în masivele Bucegi și Făgăraș (versantul nordic) a crescut, vineri, de la gradul doi la gradul trei, au anunțat meteorologii sibieni.

În prezent este un risc însemnat (de gradul trei) la peste 1.800 de metri și un risc moderat (de gradul doi) sub această altitudine, în munții Bucegi și Făgăraș, potrivit unei informări remise AGERPRES.

Stratul de zăpadă a crescut cu 22 de centimetri în ultima zi, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, unde măsoară 82 de centimetri. La Vârful Omu și la Predeal sunt 11 centimetri, iar la Sinaia — 8 centimetri și la Fundata — 5 centimetri.

În următoarele 24 de ore, meteorologii anunță că stratul de zăpadă este posibil să mai crească și cu 15 centimetri.

Accesul la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, este imposibil, după ce a fost oprită telecabina din cauza vântului prea puternic, potrivit cabanierilor. Accesul pe Transfăgărășan este posibil doar până la Bâlea Cascadă.

Foto: Bâlea Lac webcam

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus