Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Hotelul de Gheață, sold out de Crăciun și revelion

Hotelul de Gheață, sold out de Crăciun și revelion

O cameră în Hotelul de Gheață care se construiește la Bâlea Lac costă 500 de lei, dar toate locurile sunt deja rezervate pentru Crăciun și Revelion.

La Bâlea Lac, se lucrează intens la construirea tradiţionalului de acum hotel de gheaţă. Muncitorii se grăbesc să termine construcţia înainte de Crăciun. O cameră costă 500 de lei pe noapte, dar să nu vă faceţi planuri, nu mai sunt locuri libere de sărbători, transmite digi24.ro.

Lacul glaciar de la Bâlea a înghețat și a format un strat solid de 70 de centimetri. De aici se taie blocurile de gheață, care vor servi drept cărămizi pentru zidurile viitorului hotel. Blocurile de gheaţă se lipesc apoi cu apă şi zăpadă.

Oamenii muncesc în condiţii dificile. Vântul bate de multe ori cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

Fiecare bloc de gheață cântărește între 50 și 70 de kilograme. Turiștii sunt încântaţi mai ales că unii dintre ei văd rar zăpada. „Este foarte frumos și suntem fericiți că suntem aici. Nu am mai văzut niciodată o telecabină,” spune unul dintre ei.

 

Dacă vremea nu se va încălzi și nici viscolul nu va opri lucrările, Hotelul de Gheață ar trebui să fie gata de Sărbători.

„Am trecut deja de jumătate din construcție, au fost ridicate zidurile, a fost acoperită o parte din hotel. Sperăm noi să reușim să-l deschidem de Crăciun, așa cum ne-am propus, în Ajunul Crăciunului, mai exact în jurul datei de 22-23 decembrie,” precizează Lidia Bădilă, PR Hotelul de Gheaţă.

foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Zona vest

Acum 7 ani

Minciuni, numai minciuni...
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Cand ne dadea Ceausescu apartamente de gheata in fiecare bloc, nu era bine. Si era gratis....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus