Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Radu Vancu la TSTV. ”Sunt sigur că PSD-ul nu-și va putea reține puseurile autoritariste”

Radu Vancu la TSTV. ”Sunt sigur că PSD-ul nu-și va putea reține puseurile autoritariste”

Poetul Radu Vancu a renunțat la poezie și s-a apucat de un roman. Are aproape o sută de pagini scrise dintr-un volum care va atinge, cel mai probabil, patru, cinci sute de pagini. Eroul principal: ”un tip care-l urăște pe Iliescu”. ”De jumătate de an scriu, așa, normal, cum se lucrează. După calculele mele, am impresia că va fi ceva vast, de patru, cinci sute de pagini. Că dura trei, patru, cinci ani, nu-mi dau seama. Sunt și oameni care publică pe sistemul anul și romanul, dar sunt și oameni ce publică rar, mă gândesc la romane ample, cum este Mircea Cărtărescu”, a spus Radu Vancu în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Vancu s-a oprit din a mai scrie poezii anul trecut și spune că se află din punct de vedere al creației la un final de etapă. ”Pe de o parte, anul acesta mi-am adunat într-o enciclopedia aproape completă poeziile. Am văzut cam ce s-a adunat de prin 2000, încoace, până în anul 2015, când am încetat să scriu poezii. E un final de etapă și m-am gândit să văd dacă merge să scriu romanul. (…) Am mai scris, dar puțin, nu sistematic. Am simțit că s-a terminat un depozit, un filon. Mi-am folosit banca de date de până acum, aș putea să scriu repetându-mă, dar n-am să fac asta”, a mai spus poetul.

Despre viața politică de după alegerile din 11 decembrie, Radu Vancu spune că se așteaptă la o opoziție constructivă. ”Sper ca acest 9% al USR să fie începutul în care speram, să fie un început de la care să crească. Sunt sigur că PSD-ul nu-și va putea reține puseurile autoritariste pe care le are în genă, sunt sigur că va oferi suficientă muniție electorală și politică pentru opoziție”.

”Mă uit ce era ziarul Cotidianul în 2006-2007 și ce e acum, unul din cele mai mizerabile locuri publice, ca să spun așa. Mă uit la ce-a fost Evenimentul Zilei într-o perioadă, și mă uit la ce înseamnă astăzi, adică e mai bine să te ții departe”.

”Televiziunile, cele care au o minimă luciditate, au înțeles că funcția de vector politic e destul de limitată. Se chinuie de un deceniu să pună un președinte și nu reușesc și vorbim de sume serioase de bani”

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

https://youtu.be/cpvVm53pZcQ

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Zexe

Acum 5 ani

Vai de scrisul tau! Ramai mai bine la poezie, ca tot romanul e poet.
Raspunde

d.c.

Acum 5 ani

O nulitate patenta care a renuntal la poezie inainte de-a incepe. Nebagat in seama de niciun profesionist serios (ne- sighieni), se agatza ba de Iohannis, ba de acad. Manolescu, ba de Cartarescu... doar, doar l-or baga astia in seama... nexam! Acu, omu anunta un roman fluviu, ceva tolstoievskian pesemne. Alta maculatura, la tonele existente... Un "ierou" local, provincial, prafuit...
Raspunde

...

Acum 5 ani

Radule, lasă politica și ocupă-te de poezie! Lasă-l pe Iliesc!. Am înțeles că ai ceva împotriva lui, însă îți consumi energia și talentul inutil scriind despre Ilievici...
Raspunde

Manuela

Acum 5 ani

talentul?! pe unde ar putea fi?
Raspunde

g

Acum 5 ani

Vancule, dai din coate, te bagi singur in sama si nimic nu-ti iese. Tot cu klantza mare, si dai si lupta si lupta si dai, doar, doar... da realizari adevarate zero. Vancule, vancule...
Raspunde

Arhidiaconul Ionica

Acum 5 ani

Nu-si da seama ca nu-i poate lua locul atotprezentului sa atoatestiutoriului PARINTE NECULA.
Raspunde

io

Acum 5 ani

Hai sa fim seriosi, fara invidii si dovezi de prostie. Vancu e un tanar intelectual, profesor, scriitor, detinatorul unor premii literare de prestigiu. a spune ca realizarile lui sunt zero, e deja o rautate tipica omului prost.
Raspunde

Zexe

Acum 5 ani

De ce-i 'telectual, fiindca are barba? Nu se opune nimeni sa scrie poezie in continuare. Scrie dom'ne poezie ca aia nu o citeste nimeni si nu va avea cine sa te critice!
Raspunde

Ovidiu Tomulețiu, Sibiu

Acum 5 ani

Radu Vancu e unul din cei mai culți și mai talentați (în domeniul literar, în primul rând) oameni pe care-i cunosc. Să-i negi cultura și talentul e o răutate. Asta ca să mă exprim eufemistic. Chiar dacă, uneori, nu sunt de acord cu afirmațiile sale, chiar dacă, adesea, am alte opinii în ce privește politichia noastră de calp mărgăritar, toate astea n-au nici o importanță când e vorba de a-i recunoaște lui Radu Vancu valoarea și talentul scriitoricesc. Cum va fi romanul său. Om trăi și-om vedea...
Raspunde

Huniade

Acum 5 ani

Cine sunteti Dvs. ca sa apreciati nivelul lui cultural. Scuzati-ma, dar nu stiu cine sunteti si ce ati facut pe plan profesional. N-am auzit de Dvs. (de dl. pe care-l laudati doar din niste polemici de 2 bani). Aveti vreo opera publicata? Care? Unde?
Raspunde

Popescu Mihai

Acum 5 ani

Comentează niste corvinei pe aici. Ce le poti pretinde?
Raspunde

Huniade

Acum 5 ani

Noi, corvinii, am obiectat doar ca omul ar trebui sa-si cladeasca un CV solid, cu realizari la nivel national si international, inainte de a-l critica, el, pe marele Manolescu. Recunoscute de Manolescu de ex. Atat.
Raspunde

alta

Acum 5 ani

Dar unde lucreaza acest imens talent literar?Din ce traeste Vancu?
Raspunde

MP

Acum 5 ani

La stat la universitate. Liberal 100%, adica un bursier batran sau un pensionar tanar. Tota aia.
Raspunde

mariusz

Acum 5 ani

du-te ma...ti-a spus mama omida sau suferi de sindromul drobului de sare?
Raspunde

A.P.

Acum 5 ani

Plin de umor involuntar acest BULA al ULBS, cu pretentii de Voce a cetatii... Un amestec de Don Quijote si Sancho Panza, un om care e singurul de pe planeta care il baga in seama pe... el. Amuzant personagiu... cum "ia el pozitie" la derapajele societatii, solemn, pretentios-provincial, pedant... mai mare hazul. Nu-l inhibati, lasati-l sa-si mai dea drumul ca e hazos, asa mic, gras si cu barba si poiet necunoscut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus