Joi,
05.08.2021
Ceata
Acum
14°C

Delicatese din Italia în Târgul de Crăciun din Sibiu

Delicatese din Italia în Târgul de Crăciun din Sibiu

De la măsline și brânzeturi, până la mezeluri și pateuri. Toate cu specific italienesc. Asta pot găsi vizitatorii din Târgul de Crăciun la căsuța situată în apropierea Primăriei. Acolo, Sorin Dobrescu îi îmbie cu o gamă largă de produse direct de la mama lor, din Italia.

A stat mai bine de 15 ani în Italia, iar când s-a întors în țară a vrut să ia o parte din obiceiurile de acolo cu el. Și pentru că a fost dintotdeauna atras de bucătăria italienească, acum vinde mezeluri și brânzeturi specifice țării.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-15

Pentru al doilea an, Sorin Dobrescu și-a închiriat o căsuță în Târgul de Crăciun din Sibiu și în fiecare zi de la ora 8:00 la 20:00 așteaptă cât mai mulți oameni interesați de produsele pe care le vinde. Și cei care țin post pot pleca cu desaga plină de acolo.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-3

Chiar dacă este din județul Brașov, Sorin se declară un iubitor al Sibiului. „Îmi place lumea, orașul. Produsele pe care le aduc sunt mai noi pe piața din România, dar oamenii sunt receptivi pentru că sunt umblați, au ieșit din țară”, spune el.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-9

Pe lângă salamurile uscate, file de anchoa și prosciutto, Sorin se mândrește și cu brânzeturile și măslinele. O sută de grame de măsline costă 5 lei, iar pentru aceeași cantitate de brânză de capră, cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar 15 lei.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-7

Pentru masa de Crăciun, Sorin propune un aperitiv bogat și în același timp sănătos. Din acesta nu lipsesc prosciutto crudo, măslinele, salamul și brânzeturile. „Ar trebui să învățăm să mâncăm mai sănătos. De aceea italienii trăiesc așa de mult față de noi ”, explică acesta.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-13

„Cu siguranță”, răspunde Sorin când l-am întrebat dacă mai revine și la anul la Sibiu. „Trebuie să mai schimbăm bucătăria și să probăm mai multe gusturi. În viață este bine să probezi. Eu aș aduce jumătate de Italia aici, dar nu am suficient spațiu”, adaugă comerciantul.

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-18

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-16

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-12

casuta-delicatese-italia-targul-de-craciun-5

Vizualizari: 1955

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

in sfarsit ceva mai deosebit, nu doar chinezarii si dulcegarii pe care le gaesti pretutindeni. Intrebarea mea este daca Dl. Sorin Dobrescu are magazin prin sibiu, sau unde poate fi gasit in afara targurilor?
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

"O sută de grame de măsline costă 5 lei, iar pentru aceeași cantitate de brânză de capră, cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar 15 lei." Mda, preturi din Italia, pentru salarii romanesti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus