Joi,
29.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Primăria înlocuiește rampele din singurul skatepark din Sibiu

Primăria înlocuiește rampele din singurul skatepark din Sibiu

100.000 de lei, fără TVA, a bugetat Primăria Sibiu pentru primenirea rampelor de skateboard din locul amenajat la intersecția străzilor Berăriei și Corneliu Coposu.

Potrivit caietului de sarcini al licitației prin care Primăria achiziționează și montează noile echipamente, pe locul de skateboard vor fi aduse șapte noi rampe: o trambulină de sărituri (Jump 60), un obstacol pentru sărituri (Ollie Box), o rampă cu elemente drepte (bank), o rampă denumită ”cutia Pandorei”, o rampă curbă cu bandă de pornire (quater pipe), o rampă dublă cu elemente curbe și o bară pentru alunecări (rail). ”Partea de rulare a echipamentelor va fi executată din fibră de sticlă lustruită. Scheletul echipamentelor va fi din țevi de oțel sudate și vor avea sisteme de fixare în structura din beton și balustrade de protecție conform standardelor în vigoare”, se mai arată în documentația de licitație.

Analiza ofertelor ce urmează a fi depuse este programată pentru ziua de 20 decembrie. Termenul de livrare și montaj al noilor echipamente este de 21 de zile de la data semnării contractului. Garanția solicitată pentru aceste echipamente este de 24 de luni.

Al doilea skatepark, amânat sine die

Micul parc de skateboard din Sibiu a fost inaugurat la începutul lui 2008. Platforma betonată are o suprafață de 400 de mp. În vara anului trecut, conducerea Primăriei Sibiu a anunțat faptul că a alocat două milioane de lei pentru amenajarea unui nou skatepark, pe un teren cu o suprafață de 1.900 de mp. Însă locul ales – o zonă din parcul Sub Arini – a stârnit protestele sibienilor. În urma intervenției Agenției de protecție a mediului Sibiu, investiția pentru care a fost obținută inclusiv autorizația de construire a fost oprită. În august 2015, reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat că vor căuta un nou loc pentru amenajarea unui astfel de skate-park, cea mai vehiculată variantă fiind cea a Pădurii Dumbrava (în zona unde ar trebui amenajat viitorul aqua-park, investiție deocamdată fără termen).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus