Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Concert caritabil pentru Ayan, un băiețel de șapte luni din Sibiu care are nevoie de 30.000 de euro pentru a trăi

Concert caritabil pentru Ayan, un băiețel de șapte luni din Sibiu care are nevoie de 30.000 de euro pentru a trăi

Ayan, un băiețel de şapte luni din Sibiu  are nevoie de ajutorul nostru, după ce a fost diagnosticat cu o boală genetică rară, amitrofie spinală. Singura șansă la viață a bebeluşului constă într-un tratament experimental pe care trebuie să îl urmeze la o clinică din Franța. Costurile acestui tratament sunt de aproximativ 30.000 de euro şi nu sunt decontate de statul român.

Amiotrofia spinală este o afecţiune genetică, o boală degenerativă care afectează neuronii din măduva spinării, cei care coordonează mişcările. Muşchii nu mai sunt solicitaţi şi se atrofiază. Statistica spune că, anual, în România se nasc 20 de copii cu această boală Diagnosticul bebeluşului a fost stabilit de medicii de la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca.

Familia lui  Ayan nu dispune de banii necesari pentru analize şi tratament. Ca o ironie a sorții, mama copilului lucrează în sistemul medical şi ani la rând a salvat sute de vieți.  "E primul copil, singurul. E greu pentru că lucrez în sistemul medical şi pe ambulanță atâția oameni ne-au trecut prin mâini, copii şi adulți şi nu ne-a murit nimeni şi eu pe copilul meu nu pot să-l ajut", a declarat Suciu Auner Andreea, mama copilului.

Pentru a primi un diagnostic corect mama şi-a dus bebeluşul la zeci de vizite la doctori şi spitale din trei oraşe. Acum o lună, băieţelul a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sibiu. A fost transferat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde analizele au arătat că are două bacterii periculoase: piocianic si klebsiela. Iar acum viaţa copilului e pusă în pericol de o pneumonie, pe care, iniţial, doctorii au confundat-o cu o răceală uşoară.

Concert Caritabil cu Christiana Uikizac, pentru Ayan

Viața lui Ayan depinde de suma de 30.000 de euro, de care familia nu dispune. Pentru a oferi o şansă la viață bebeluşului se organizează un Concert Caritabil la Sala Thalia, în data de 30 decembrie, de la ora 19. Acest eveniment este repetiția generală pentru „Concertul de Anul Nou în Sibiu”, iar pe scena Sălii Thalia va urca Christiana Uikiza – diva voce de aur a Austriei -  alături de Sibiu Big Band şi chitaristul Rareş Popsa. Evenimentul o va avea ca prezentatoare pe actriţa Ioana Flora.

Accesul la Concertul Caritabil se face pe baza achiziționării biletului donație, în valoare de minim 50 de lei, de la intrarea în Sala Thalia, în ziua evenimentului. De asemenea, cei care doresc pot face şi donații suplimentare.

Christiana Uikiza s-a născut în Romania, la Reşita, unde încă de foarte mică a învăţat să cânte la vioară, iar mai apoi la chitară şi pian. De la vârsta de 14 ani Christiana şi-a început cariera de solistă vocal, ea compunându-şi atât muzica cât şi versurile. „Aştept cu multă nerădbare şi mă pregătesc cu mult entuziasm și bucurie pentru întâlnirea cu publicul meu preferat. Consider că publicul român este unul deosebit de primitor și de cald și abia aștept să fim parte cu toții din acest spectacol grandios, cu unii dintre cei mai apreciați muzicieni ai țării”, spune Christiana Uikiza.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Manager de Proiect Sebastian Gheorghiu, prezentatoare Ioana Flora.

Donații pentru Ayan se pot face şi prin alte trei modalități:

  1. Direct în contul mamei, Suciu Auner Andreea *CONT LEI: RO70RNCB 0233114475770001, (BCR)
*CONT EURO: RO41RNCB 0193 1144 7577 0001,

*Cod SWIFT: RNCBROBU (pentru transferuri din străinătate).

  1. Dacă aveți o firmă și aveți profit, puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit către Asociația Mâini Unite, reprezentata prin Ana-Maria Micu, care ajută familia: * CONT RO37 RZBR 0000 0600 1456 4956, deschis la Raiffeisen Bank Sibiu
  2. Sau puteți să vă alăturați bazarului umanitar, să vindeți și/sau să cumpărați produse, iar toți banii care vor fi strânşi prin intermediul pagii creeate pe facebook, (https://www.facebook.com/groups/434948486893832/), vor merge către Ayan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus