Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO – Accesul și parcarea la mall au ajuns un chin. Ce rute alternative exista?

19 Decembrie 2016 14:20

FOTO – Accesul și parcarea la mall au ajuns un chin. Ce rute alternative exista?

În ultimele zile accesul și parcarea la Sibiu Shopping City au ajuns un chin pentru șoferi, aproape indiferent la ce oră din zi sau din noapte. Ieri după-masă se ajunsese să se lase mașinile pe toate trotuarele, în drum sau peste spațiile verzi.

Dorința sibienilor de a face cumpărături în această perioadă, care se va accentua în zilele următoare, a făcut ca parcarea de la singurul mare centru comercial din zonă să devină neîncăpătoare. Astfel, în week-end s-a ajuns ca orice spațiu disponibil să se transforme într-un loc de parcare.

După cum puteți vedea în imaginile de mai jos:

20161218_164307_1482147993645 20161218_164205_1482147993047

Reprezentanții Sibiu Shopping City au anunțat de curând că pregătesc pentru anul 2017 investiții masive în modernizarea și extinderea centrului comercial, care se vor ridica la aproape 20 de milioane de euro, însă nimic despre acces și parcare.

”Galeria comercială urmează să fie reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, care va include 50 de noi spații de cumpărături, cât și o nouă zonă de divertisment și food court. La finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, devenind cel mai mare centru comercial, nu numai din regiune, ci și din întreaga țară”, se arată în comunicatul mall-ului din Șelimbăr.
Puțini sunt clienții care aleg să lase mașinile în parcarea aflată vizavi de mall și care este mai tot timpul goală, de unde pot apoi merge pe jos câteva minute.

20161218_164225_1482147993516

Înainte însă de a ajunge la mall, sibienii petrec zeci de minute într-un trafic infernal, fără prea multe alternative, atât la sosire cât și la plecare.

În week-end, pe grupul de trafic dedicat circulației în județul nostru, Info trafic jur. SIBIU, au apărut două rute alternative.

Prima dintre ele se referă la accesul pe la Troiță, apoi ocolirea mall-ului prin spatele lui până la sensul giratoriu de la magazinul Dedeman.

15541333_10209935427915168_4420485008812129919_n

Cea de-a doua rută propune ieșirea de la mall înspre Șelimbăr, traversarea satului și revenirea în Sibiu prin sensul giratoriu din cartierul Vasile Aaron, în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Semaforului.

15589747_10209935428275177_5236311789443572542_n

În ambele cazuri părerile șoferilor sunt împărțite. Dacă unii sunt de părere că cele două trasee sunt foarte dificile și greu accesibile, alții cred că sunt practicabile și utile.

O altă variantă folosită de anumiți sibieni presupune accesul în spatele zonei Leroy Merlin, după sensul giratoriu de la intrarea în parcarea mall-ului. Aceștia lasă mașinile în zona de acces marfă din partea de sud a mall-ului.

20161218_164212_1482147993327

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

30 comentarii

mutu

Acum 3 ani

O rută excelentă ar fi să treacă cu pasul pârâiașul de la Kaufland, apoi pe sub țeavă... Grijă, să nu dați cu capul!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

(-)

Acum 3 ani

Bai mutulica, constat ca ti-a crescut limba.Tine-o sub control, ca sunt multe buci, ce greșeala așteaptă!
Raspunde

ion

Acum 3 ani

Primaria Selimbar ar trebui sa ia in considerare retragerea acordului de functionare pentru BATAIE DE JOC
Raspunde

ion negativ

Acum 3 ani

s-a inventat o chestie care te duce pana acolo, cobori de iti faci cumparaturile (sau te plimbi, cum face romanu) si cand vrei inapoi la barlog mergi intr-un loc amenajat de unde te poti urca din nou in chestia care te-a adus pentru ca in maxim 30 de minute sa ajungi acasa. Se numeste autobuz si e aproape gratis. Vin din Marginime si de scarba celor care stau in oras dar totusi nu pot misca fara autoturism las masina la la dracu in praznic ca sa nu imbatranesc in coloana permanenta din zona "mall". Daca esti parte din problema nu te poti plange, cetatene.
Raspunde

mutu

Acum 3 ani

Bună soluție! Spune-le-o și snobilor care nu pot coborî din tititul lor!
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Bai Ioane, eu merg o data pe saptamana la cumparaturi, si plec cu 5-6 plase pline. Cum crezi ca le pot cara cu autobuzul? Iar plimbarea prin "mall" nu au inventat-o romanii. Daca iesai prin lume, observai ca este un obicei vechi in alte tari mai dezvoltate ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Victor

Acum 3 ani

DAR SI AUTOBUZUL STA TOT IN COADA.ASA CA DECAT 3O MIN CU AUTOBUZUL 5 MIN CU MASINA
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

@victor, daca 50 de oameni lasa masinile acasa si iau autobuzul, sunt 50 de masini mai putine in coloana!! adica, o coloana de la semafor pana la giratoriul de la kaufland. Daca ai 4-5 linii de autobuz care sa conecteze mall-ul cu cartierele dens populate, o sa dispara si coloana de masini. Alta chestiune: ai vazut vreodata politia rutiera sa dirijeze circulatia in zonele problema din apropierea mall-ului? eu niciodata, desi trec zilnic prin zona.
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

ce alternative exista? foarte simplu!! 1. reconfigurat total accessul in zona. Intrarea principala ar trebui sa fie prin sensul giratoriu de la kaufland, pe langa KFC, iesirea pe langa Leroy Merlin prin giratoriul de langa selimbar. 2. o intrare secundara dinspre str. Doamna Stanca, pe langa Carrefour, printr-un sens giratoriu. 3. Desfiintarea santului si a spatiului verde dintre DN si actualul drumul de access marfa din spatele magazinului Mobexpert + amenajat locuri de parcare pe zona respectiva. Daca plange cineva din dupa spatiul ala verde: locurile de parcare se pot realiza si cu dale cu iarba. Accesul pt marfa se poate face si prin intrarea nou creata din giratoriul cu str Doamna Stanca. 4. Parcarea sa fie cu plata!!!!!!!! 1 LEU pe ora!!! sa vedeti cum lasa toata lumea masina acasa!! sa fie 4-5 trasee de autobuze Tursib catre toate cartierele mari, cu o frecventa ridicata de circulatie, astfel incat sa preferi sa te duci cu autobuzul la mall, sa nu ai stresu locului de parcare!!!!!
Raspunde

Lord

Acum 3 ani

Sibian, Punctul 4 si punctul 5 de la tine ar rezolva punctul 3 cel putin daca nu si 1 si 2 dar oricum poate cel mai bun comentariu citit in ultimele 2 saptamani. In toate tarile civilizate parcarea la mall e cu plata asa ca de ce nu ar fi si aici ? Problema e ca Tursib-ul e cea mai execrabila firma de transport in comun din cate am vazut (Cluj, Tm, Arad) si isi bat joc de calatori in oras, apai in selimbar?
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Pct.3 nu se poate realiza din simplul motiv ca este vorba despre un teren privat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 3 ani

problema apare din cauza ca mall ul nu angajeaza niste oameni pentru a dirija circulatia. regula fermuarului nu e cunoscuta la romani si de asta se blocheaza toata circulatia.
Raspunde

citizen

Acum 3 ani

ar trebui sa cumpere patronii mallului asta un teren in spate unde sa faca o parcare de vreo 50.000 de mii de masini, ca la cat de fomisti sunt sibienii, nu m-as mira sa se umple si aia in 2-3 pana la capacitate maxima in alta ordine de idei asta cu mallu e o cauza pierduta pt ca a fost gandit cu .... de la bun inceput pe langa parcari si cai de acces ar trebui sa se umble si la infrastructura limitrofa complexului, adica ce se intampla cu toate masisnile cand vor sa reintre/iasa din oras. ar trebui sa se dubleze toate benzile pe intrare si iesire din oras, sa fie 4 de iesire din sb, 4 de intrare in sb, dar ce sa vezi, nu ai cum o alta tziganie demna de noaptea mintii e drumu dintre kaufland si magazine (unde e dedemanu), unde e coada dintr-un cap intr-altu. iti sta mintea in loc, nu altceva din pct meu de vedere singura solutie de remediere, dar care nu poate fi pusa in aplicare, e sa distruga tot ce s-a construit si sa fie reconstruit de la 0, cu cap de data asta
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Fomistii principali din mall sunt oltenii. Sibienii vin, cumpara, pleaca. Oltenii vin, vad si pleaca tot cu foamea in gat "ca n-au cu ce"...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

citizen

Acum 3 ani

si parcarea cu plata e buna, dar nu 1 leu ora, ca nu simte nimic sibianu. 20 de lei/ora iar masinile parcate aiurea, in alte locuri decat cele destinate parcarii, ridicarea sa coste 300 de euro si stationarea sa nu depaseasca 2h. daca ocupi locu de parcare mai mult de 2h, tarifu de parcare sa se majoreze cu 50% eu chiar daca am masina nu merg cu masina la magazin, ca sa nu-mi fac nervi gratuit. o las frumos in parcare si gata
Raspunde

mutu

Acum 3 ani

Cetățene, cred că exagerezi! înțeleg 2 lei, 5 lei, dar 20 de lei e cam mult! nu toți suntem corporatiști sau doctori!
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Tu nu mergi cu masina la ptr. ca nu ai cu ce sa cumperi suficient, in cat sa ai nevoie de masina ... O plasuca poti sa duci si cu autobuzul ...
Raspunde

alex

Acum 3 ani

Ca nu avem drumuri, ca nu avem parcari, ca nu se aplica legea asta nu e ceva nou dar nedumerirea mea suprema este de ce toti vor la mall cand stiu ca e full ca-n fiecare an? du-te roman prost cu o saptamana mai repede i-ati ce iti trebuie mai special ca o punga de seminte poti lua si de la magazinu de cartier nu e chiar asa mare diferenta. Dar romanii nostri sunt cam masochisti le place sa se chinuie si sa enerveze. Pai daca da lege sa se inchida magazinele duminica ce fac romanii nostri se sinucid in masa sau poate se duc la biserica spre vesnica indestulare a popimii?
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, imi place cum combati! Promit sa urmaresc, pentru ca am impresia ca numa' gura-i de tine...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zizou

Acum 3 ani

Nu stiam ca sibiul are mall.....
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 3 ani

dar tu ai mall?
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Nu are mall si "mall" ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Schwartz R.

Acum 3 ani

Deocamdata e cel mai mic mall din tara , sarac in magazine si oferte , asa ca inghesuiala e penibil de snoaba . Multi fiind la prima generatie care au sarit din carul cu boi in masina , nu le mai ajungi cu prajina la nas cand isi scot tabla la plimbare , si nu se mai pot misca altfel .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SB 70 RMV

Acum 3 ani

ce-i sasule, ti s-a urcat faima la cap? :))))) in primul rand, nici macar nu e mall, e retail park, asa ca nu mai vorbi baliverne. In al 2-lea rand, esti invitat sa mergi tu unde mica-ta doresti sa gasesti malluri cu sute de mii de magazine deschise si oferte facute speciale pentru snobi ca tine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus