Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Astrid Fodor: ”ne gândim să facem o parcare subterană în centru”

Astrid Fodor: ”ne gândim să facem o parcare subterană în centru”

Conducerea Primăriei Sibiu spune că anul viitor ar putea demara procedurile în vederea construirii unei parcări subterane în zona centrală a orașului.

Declarațiile primarului Astrid Fodor, susținute marți dimineață, vin în contextul în care Planul de mobilitate urbană recent prezentat public propune trei astfel de parcări subterane și una supraterană în zonele centrale ale orașului sau în cele aflate în imediata apropiere a centrului. ”Vom vedea unde putem construi o astfel de parcare în ritm alert”, s-a limitat la a spune Astrid Fodor.

Planul de mobilitate prevede ca, în zona centrală, să fie amenajată o parcare în zona Pieței Unirii (sub Cazarma 90) și una în zona Pieței Cibin (sub actuala parcare din fața fabricii Siemens). Cea de-a treia parcare subterană propusă în Plan este prevăzută în Piața Gării, iar cea supraterană – pe terenurile fostei fabrici Independența (terenuri aflate, însă, în proprietate privată).

O variantă luată în calcul în cadrul Primăriei Sibiu pentru zona Pieței Unirii este, însă, alta decât cea prezentată în Planul de mobilitate. Este vorba de terenul aflat între sediul BCR și Casa de cultură a sindicatelor, teren pentru care fostului primar Klaus Iohannis i-a mai fost propus un parteneriat public-privat pentru o parcare supraetajată, proiect care a rămas însă la stadiul de discuții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, Faca-se Voia Doamnei!....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

doar un om

Acum 7 ani

eu zic sa o facem sub primarie ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GEORGE

Acum 7 ani

Nu va mai luati dupa vorbele unei babe senile care de cand e primar numai vorbeste si nu a facut nimic.
Raspunde

Revoltat!

Acum 7 ani

Primaria Sibiu s-a transformat din Primaria faptelor in primaria vorbelor. Auziti la domnita primar ne gandim??? Nu domnita actionati. Transport public la pamant, mizerie la ordinea zilei, deseuri reciclate povesti, parcuri in povesti nu in Sibiu. Pacat ca Sibiul merge ca racul decand domnita il conduce.
Raspunde

Elisabeta

Acum 7 ani

Eu cred ca D-na Astrid Fodor are cele mai bune realizari dintre toti primarii care s-au perindat pe la primaria Sibiu.
Raspunde

ion pozitiv

Acum 7 ani

stiu o autostrada care s-a facut "în ritm alert". dupa cateva luni au facut-o din nou. luati aminte
Raspunde

Ridichie

Acum 7 ani

Ma bucur ca va ganditi sa incepeti sa ganditi.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

pai ar fi grozav sa dispara ce a mai ramas din cazarma 90 si sa fie acolo o parcare subterana cu acces si de pe Coposu si dinspre Bulevard...nu de alta dar ce e acum la fosta cazarma 90 e o rusine pentru un "oras de top!" ... cum clasifica Sibiul incompetenta si ignoranta noastra primarita.
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

Sub fosta Cazarma '90 ma indoiesc ca va fi curand parcare subterana, pana ce zona va fi descarcata de sarcini arheologice, daca va fi vre-o data. Comisia Nationala a Monumentelor si Siturilor istorice s-ar putea sa nu dea un asemenea aviz, tentative au mai fost, dar fara succes, deci sunt vorbe in vant.
Raspunde

DPC....fost

Acum 7 ani

Nu domnita primar.....mai bine bagati banii in perdelute ,globulete si lasare...ca noi parcam acasa.....si mergem pe jos. daca vin 100 de turisti deja s-au umplut parcariile. oricum...teren mai propice pt.parcare nu este altu decat cel propus lui "tata iohann"....cel de langa BCR....toti a-m fii multumiti. sarbatori fericite
Raspunde

marginan

Acum 7 ani

o parcare subterana sub Cazarma 90 ar distruge pe veci posibilitatea de a se construi deasupra ceva reprezentativ : sala de spectacole, teatru, centru de conferinte, etc. de care orasul are mai mare nevoie decat de parcari. De ce trebuie sa se vina cu masina pana in buricul targului cand distantele in oras se pot bate cu pasul?
Raspunde

Un sibian

Acum 7 ani

Nu e chiar asa. Caute pe net un proiect pt teatru nou pe locul cazarmei 90. E lucrarea de diploma a unui arhitect. Constructia presupune un teatru cu capacitate mult mai mare precum si 3 nivele de parcare subterana co o capacitate cu mult peste actuala parcare, poate chiar de 2-3 ori mai multe locuri. Consider ca proiectul mai poate fi imbunatatit si corelat si cu proiectul pt centrul de conferinte si expozitii prevazut pe parcarea teatrului actual si al terenului fostei berarii. Ar fi monumental asa ceva pentru orasul asta.
Raspunde

6房子

Acum 7 ani

Nu inteleg de ce parcarea de langa sala Transilvania nu se ia in calcul pentru a fi inlocuita cu una subterana (sau completata de una subterana). Acolo chiar e nevoie vizibila de locuri mai multe din cauza nenumaratelor constructii aprobate fara logica urbanistica de catre toate institutiile platite de noi sa aplice legea
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Dar ganditi-va sa numai lasati soferii sa isi parchete masinile pe trotuare . Este dezastru , parcari sunt dar ei continua sa isi parcheze masinile pe trotuare .
Raspunde

Gargantua

Acum 7 ani

Ba sa nu se mai faca nimic ! Sa vada si tugulanu' din marginima (ala care se minuna de fiecare data cand se scoboara de la oi la Sighii..) ca nu este meritul primarului pentru tot ce se face .... Poate le fileaza lampa si sighianului de rand ca nu "nemtii" sunt cei care au grija de tot ceea ce inseamna urbanism.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ba sa se faca, da' sa nu se schimbe nghinic....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus