Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ridicarea maşinilor se va face de către un serviciu public al Primăriei, la cererea Poliţiei

Ridicarea maşinilor se va face de către un serviciu public al Primăriei, la cererea Poliţiei

Maşinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliţiei Rutiere, după ce aceasta l-a sancţionat pe şoferul care a parcat neregulamentar, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florentin Brăcea.

"Polițiștii locali și naționali dispun ridicarea mașinilor prin dispoziție scrisă, urmând ca administratorul să o pună în aplicare, în sensul ridicării, transportului și depozitării mașinii", a afirmat Florentin Brăcea, citat de Agerpres.

Potrivit prevederilor noului Regulament, mașinile pot fi ridicate non-stop și pot fi transportate la spațiul de depozitare pe platformă și nu tractate. Brăcea a mai spus că sancțiunile care se aplică în cazul staționării neregulamentare rămân neschimbate, respectiv: 250 de lei plus trei puncte penalizare, dacă amenda este achitată în două zile lucrătoare.

El a adăugat că și-ar dori ca ridicarea mașinilor să se desfășoare în zonele și locurile unde sunt probleme reale, iar această măsură să fie suplimentară și nu un scop în sine. "În zonele centrale, în zonele aglomerate, în zonele cu probleme, nu în alte zone. Măsura ridicării ar trebui să fie o măsură suplimentară. Nu putem să gândim direct către măsura ridicării, că nu ăsta este scopul — să le ridicăm. Să le luăm gradual, mai întâi sancțiuni în zona respectivă. Dacă este o problemă și nu se poate rezolva, se vine cu măsura ridicării", a spus Brăcea.

Declarații de presă suținute de chestorul de poliție Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere:

"Noi am reglementat tehnic procedura care nu era acoperită de Hotărârea de Guvern. Ce face fiecare primărie în parte vom vedea. Noi o să avem discuţii cu fiecare în parte la nivel local, prin serviciile rutiere şi dânşii vor emite actele necesare”, spune Florentin Bracea, citat de news.ro. ”Avem cadrul general, dar nu cadrul pe fiecare primărie în parte”, a spus şeful Direcţiei Rutiere cu privire la modalitatea de ridicare a maşinilor. ”Maşinile vor fi ridicate de pe partea carosabilă (...). Se vor ridica maşinile când fiecare autoritate locală va avea un serviciu de ridicări”, a subliniat Bracea.

Conform oficialului Direcției Rutiere, Hotărârea de Guvern care modifică și completează Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobată prin HG 1391/2006, conține și o serie de prevederi care vizează și bicicliștii.

Astfel, bicicleta trebuie să fie dotată cu sistem de avertizare sonoră. Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată cu lumină de culoare galbenă, în față, iar în spate cu lumină roșie. Totodată, trebuie să fie echipată cu dispozitive reflectorizante, amplasate pe roți, și se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de 1,5 metri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

ac

Acum 7 ani

lumina galbena la bicicleta???
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

deci o bicicleta depaseste o bicicleta la 1,5 m distanta laterala... nu o masina... ca doar masinile nu se vor târâ dupa biclisti pe strazile mai inguste... :))
Raspunde

Leu

Acum 7 ani

Regulamente facute de "specialisti"...
Raspunde

romanii le stiu pe toate

Acum 7 ani

se recomanda cunoscatorilor, se recomanda. In traducere pentru "golf frate" si "pasat vere" daca ai loc nu mai sterge biciclistul cu oglinda trage naibii de volan si daca tot o faci fa o aroganta si atinge si maneta de semnalizare - e drept cred ca la multe masinit - nemtesti second ca alea sunt bune - nu le merge semnalizarea
Raspunde

CDS

Acum 7 ani

...Si care va fi acel serviciu public al primariei? Tot ,,pietarii", (nr: Piete Cibin), care s-au aranjat, la propriu,lucrand dupa pont? Mai au masina aia gri,(nr: Skoda Roomster)? HA,HA, misto! ...Si bicicletele le saltati? Ca pe ele nu pot fi oameni inauntru...
Raspunde

@BirtFavoritu'Lu'Preșudintele

Acum 7 ani

parca Pietele s-au facut SC ca sa poata fura mai bine si-au extins obiectul muncii(constructii) o sa-si faca si unserviciu local la nevoie, bani sa iasa:))))
Raspunde

Darth Vax

Acum 7 ani

Dar daca tot ridica masini, nu pot ridica si niste parcari etajate...edilii astia de se bat in piept cu caramizi din zidul Sibiului.
Raspunde

GEORGE

Acum 7 ani

pietele nu sunt seviciu public sunt societate comerciala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus