Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

TSTV Aventurile Teatrului Gong în China. Ne-au făcut ei scena, decorurile, absolut tot...

TSTV Aventurile Teatrului Gong în China. Ne-au făcut ei scena, decorurile, absolut tot...

Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong”, a povestit într-o emisiune Turnul Sfatului TV despreultima deplasare a sibienilor la un turneu în străinătate în acest an. Deplasarea s-a făcut în China, la Festivalul de Teatru de la Wuzhen, unul dintre cele mai mari festivaluri de artele spectacolului din Asia. Sibienii au mers cu piesa ”Furtuna”, după William Shakespeare. ”Un bilet a costat undeva la 70 de euro, în timp ce la Sibiu spectacolul se joacă gratuit.  Știau foarte puțin despre România. Am fost prima trupă românească ce a ajuns la Wuzhen. Este un festival de teatru care a reușit să aducă Teatrul Național din Sankt Petersburg, de exemplu. Am deschis o poartă spre noi colaborări, pentru că au fost fermecați de istoria țării noastre și de spectacol. Pentru noi a fost și un sentiment de mândrie, pentru că toate panourile publicitare erau cu Teatrul Gong din Sibiu”, a povestit Adrian Tibu.

În China, au avut plăcuta surpriză că scena și decorurile au fost construite de la zero. ”Toate aceste deplasări se fac pe cheltuiala lor. Nu scoatem nimic din bugetul teatrului pentru aceste deplasări. Ba mai mult, unii chiar construiesc decorurile, pentru a nu mai cheltui în plus pentru transport. Și în Wuzhen ne-au făcut ei scena, decorurile, absolut tot, doar marionetele au fost duse cu avionul. A ieșit foarte foarte bine”, a mai spus Adrian Tibu.

Spectacolul ”Furtuna” va fi reluat în fiecare vară la Sibiu, iar în spectacol se vorbește despre ideea de a transforma răzbunarea în iertare. ”Un moment sensibil în care ar trebui să ne împăcăm noi înșine, cu noi”, după cum îl descrie Adrian Tibu.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

https://youtu.be/1oQI6i3FOYc

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Foarte frumos, felicitari!
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Bravo bai clona :)) Da' stii ce inseamna macar?
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Adevaru' e ca atunci cand ai un regim, si 1,6 miliarde de sclavi, economie de suprafata si tortura si saracie dedesupt...toate merg ca pe roate ! Si nu e ironie, marile monumente ale lumii antice si actuale, au fost realizate sub imperii si dictatori. Avem nevoie ca de aer in Europa de un dictator cu mana de fier, pentru cai ferate de mare viteza transcontinentale, canalizarea Dunarii, exterminarea natiilor bronzate, etc.
Raspunde

:)))

Acum 5 ani

nu a venit bine craciunul si deja ai mancat stricat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus