Joi,
04.06.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

”Să-ți omori copilul chiar de Crăciun…” Firul crimei din Șura Mare

26 Decembrie 2016 11:56

”Să-ți omori copilul chiar de Crăciun…” Firul crimei din Șura Mare

Familia Tăvală din Șura Mare era formată până acum două zile din mama Violeta 36 de ani, tatăl Simion, de 43 de ani, fiica Gabriela  de 14 ani, și fiul Petru, de 18 ani. Simion vindea brichete și le încărca cu gaz, iar mama era muncitoare la o fabrică din Sibiu.

De cinci luni nu se mai prea înțelegeau, din mai multe motive. El era extrem de gelos și credea că ea și-a găsit pe altcineva. Au intentat divorț, însă certurile au continuat din ce în ce mai aprig. Totul a culminat în ziua de Crăciun, când evenimentele au fost decisive, fără cale de întors.

Două tabere: femeia cu fata, bărbatul cu fiul

Vecini spun ca cei patru s-au împărțit de-a lungul timpului în două tabere, fiica îi ținea partea mamei, iar băiatul pe cea a tatălui. În noaptea de ajun, s-au dus să-și colinde vecinii și nu s-au mai întors acasă decât puțin înainte de răsăritul soarelui.  Aici s-au certat din nou, iar în jurul orei cinci, Simion ar fi înfăptuit cele două crime.  “Au fost la colindat la vecina, aci, au venit acasă și după aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Când să mă duc la sora mea (mama criminalului) oamenii mi-au spus că el s-a spânzurat. Eu nu cred că s-a spânzurat, ci doar s-a făcut. Copilul și soacră-mea au zis că ele au fugit, că au plecat. Au zis că ele l-au cocoloșit cu perinile și s-au pus pe el să-l omoare. Au zis că el s-a dus să mulgă vaca, a venit apoi după vreo oră și ceva și abia apoi s-a dus să se spânzure", povestește Ilie Mihălțan, unchiul lui Simion.

Posibil complice

Un vecin susține că băiatul poate că i-a fost complice tatălui. ”Le-a omorât și le-a aruncat în fântână. Feciorul și tatăl. Se mai certau, erau în divorț. Azi au ales ziua, planul lor. Am venit să le căutăm, le-am căutat prin curte, prin pivniță și nu le-am găsit. Și după aceea am ferit capacul de la fântână și le-am găsit acolo”, spune Alexandru Covăsan.

Un alt vecin a discutat cu bărbatul chiar în ziua crimei. ”Ieri m-am întâlnit cu el în piață, acolo la brichete și a zis către mine că e în divorț cu nevastă-sa. Și cu vreo săptămână în urmă m-a întrebat de familie. Ea nu era o femeie rea, el zicea că se mai certau, apăi nu știu. El era omul dracului. E grav, domnule. Să-ți omori copilul chiar de Crăciun...”, a spus și Gheorghe Stoia, vecin cu familia Tăvală.

Mărturia fiului

Petru Tăvală, singurul din familie care mai poate relata acum ce s-a întâmplat a fost și el luat la audieri de către procurori. ”Au fost niște discuții în familie, eu nu prea știu exact ce-ai zis, pentru că aseară nu am fost acasă. Azi dimineață m-am trezit și mi-a spus tatăl meu ce s-a întâmplat. Din spusele lui, am auzit că la cinci dimineața s-ar fi întâmplat. El mi-a spus că a avut discuții cu mama, că ea a sărit să-l bată… A început să plângă pe urmă și a zis că el nu poate să mai trăiască așa… De cinci luni de zile de când a fost treaba cu divorțul, se certau mai des. Pentru neînțelegeri, pentru că tata bănuia că mama are pe altcineva”, a mărturisit băiatul de 18 ani. Petru spune că tatăl său nu i-a spus de cele două crime și că și-a căutat mama și sora la bunici, în satul Rod. ”Le-am căutat sperând că au plecat. Ele au spus aseară că dacă tata se tot ia de ele și nu le lasă în pace, pleacă la țară la părinții din Rod. Eu acolo am crezut că au plecat de fapt. Am vorbit cu neamurile mamei și nu era pe nicăieri”, a mai spus Petru Tăvală.

În comă indusă

În jurul orei opt, copilul și-a descoperit tatăl în șură când acesta încerca să-și  ia viața. A sunat la 112 și împreună cu niște vecini au încercat să-i acorde primul ajutor. Bărbatul a fost resuscitat și dus la spital, unde a ajuns în secția de reanimare a Spitalului Clinic Județean. “Pacientul a fost adus la unitatea de primiri urgență și este vorba de un stop cardio-respirator resuscitat. În momentul de față se află pe terapie intensivă sub tratament și sub supraveghere de specialitate. E sedat. De asemenea, este păzit de un polițist și un jandarm”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Corpurile mamei și fiicei au fost găsite în ziua de Crăciun, în jurul orei 20, când un vecin, împreună cu polițiștii au găsit cele două trupuri fără suflare în apa înghețată din fântână.

Bărbatul se află în continuare în stare de sedare indusă la spital, iar în cursul zilei de astăzi doctorii vor încerca să-l scoată de sub efectul medicamentelor, pentru a afla dacă are reacții și dacă poate fi interogat de către procurori.

 

 

 

 

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

m

Acum 3 ani

@gogu Se mai întâmplă si pe aici crime Chiar si prin Norvegia sau Suedia, am auzit Contează si cate Ma mir ca n-ai întrebat daca s-a mutat venezuela in sibiu
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea "Cultu" te rog spune-mi si mie, tu cand spui Venezuela la ce te gandesti?
Raspunde

Tamara

Acum 3 ani

Cum a reusit tatăl sa pună capacul la fântâna singur? Parca era de beton! Nu cred ca o singura persoana poate ridica atata greutate
Raspunde

lia

Acum 3 ani

Ratiu Sergiu....daca era sinucigas era bine, ca vorbeam de el la trecut...dar este ucigas! B-Utorule...concluzia ta e marfa :)) numa' unu rau si violent putea sa faca ce-a facut..nemernicul!
Raspunde

Ratiu Sergiu Stefan

Acum 3 ani

Dragii mei, vreau sa imi exprim si eu parerea despre ce s.a intamplat. Petrișor, baiatul sinucigasului este nevinovat. Il cunosc este coleg de folclor, de la scoala populară . Am stat de vorba cu el si este inca socat de cele intamplate. El era la bunica lui pe cand s.a intamplat toate. Este nevinovat ! Degeaba spuneti voi ca ar fi complice ca nu este !
Raspunde

B.Utoru

Acum 3 ani

Tăvală ăsta n-o fost șustăr mai demult? Dacă-i ăla, apăi îi om rău și violent.
Raspunde

Vali

Acum 3 ani

Greu te mai exprimi în articolul tau. Aproape ca i-l gatasem de citit și nu intelegeam ce vrei sa spui. Ortografia lasă și ea de dorit!
Raspunde

gogu

Acum 3 ani

Ce se întâmplă? S-a mutat Vasluiul în Ardeal?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus