Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
5°C

CFR: Vagon special pentru transportul de biciclete şi schiuri

CFR: Vagon special pentru transportul de biciclete şi schiuri

CFR Călători anunță astăzi punerea în circulație a unui vagon special dedicat transportului de biciclete și schiuri. Este vorba despre un proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și cu un spațiu bar-bistro.

„Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităților de bicicliști de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcție de felul în care va fi primit acest proiect pilot și de numărul solicitărilor din perioada următoare, luăm în calcul extinderea lui”, a declarat Iosif SZENTES - Director General CFR Călători.

CFR biciclete

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro cu cel 5 zile înainte de efectuarea călătoriei, transmit reprezentanții CFR printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții companiei precizează că pe parcursul anului, managementul CFR Călători a avut o serie de întâlniri cu mai multe grupuri și organizații de biciliști, cu scopul de a identifica soluții potrivite pentru transportul bicicletelor cu trenul, dar și pentru stabilirea unui circuit de soluționare a cererilor tot mai numeroase pentru grupurile organizate, formate din cel puțin 15 bicicliști.

tren biciclete

În 2016 CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16 mii de bilete pentru biciclete. Oferta tarifară este flexibilă și va fi calculată pe fiecare solicitare în parte.

În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete / vagon.

foto facebook/CFRCalatori.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1302

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, aveti si spatii rezervate "pantru" ai de "marg" cu cercul pe centru, ca am cat'va "amici"? Oh ce bine, da' "pantru" ai de arunca cu caciula, strigand "Hai 'liberare?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus