Sâmbătă,
29.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Guvernul decide joi cât va fi nivelul salariului minim pe economie în 2017

Guvernul decide joi cât va fi nivelul salariului minim pe economie în 2017

Premierul Dacian Cioloş va trebui să decidă, astăzi,  în şedinţa de Guvern, ce va face în privinţa salariul minim pe economie de care depinde întreg sistemul bugetar în condiţiile în care până la data de 30 decembrie, Executivul trebuie să aprobe o hotărâre în acest sens, astfel încât mediul economic să ştie pe ce îşi bazează calculele începând cu 1 ianuarie 2017, scrie news.ro

În cazul în care Cabinetul Cioloş va aproba acest salariu minim, cuantumul lui va fi îngheţat cel puţin o lună la 1.250 de lei, urmând ca viitorul Executiv să aprobe majorarea care a fost promisă partenerilor sindicali, respectiv la 1.450 de lei. Premierul Dacian Cioloş afirma la ultima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit, că, dacă viitorul guvern se va instala până la sfârşitul anului, va avea posibilitatea să aprobe nivelul salariului minim promis pentru 2017, iar dacă noul Cabinet se va instala la începutul anului viitor, actualul Executiv va da HG prin care să menţină nivelul actual al salariului minim şi în luna ianuarie 2017.

Liviu Dragnea susţinea, în ajunul Crăciunului, într-o postare pe Facebook, că social-democraţii au făcut calculele necesare astfel încât o serie de măsuri să fie aplicabile abia de la 1 februarie, în condiţiile în care ceea ce a făcut preşedintele Klaus Iohannis amânând desemnarea noului premier a dat peste cap calculele viitorului guvern care dorea implementarea unor măsuri începând cu 1 ianuarie.

”Începând din această lună, angajaţii din Sănătate îşi vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educaţie, aşa cum am promis încă din campania electorală”, a anunţat liderul social-democraţilor, sâmbătă, pe pagina sa Facebook.

Sursa: news.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea tehnocratu' da'de ce nu-i lasi pe hai'lalti? Ca pana se "instaleaza" mai trece-o vreme si li se urca plebea-n cap ca n-au bani sa-si ia spiluc...
Raspunde

Camelian Propinaţiu

Acum 5 ani

Salariul minim se referă la ceea ce literar se cheamă Poporul, deci nu interesează nici pe marii decidenţi, nici pe marii băgători de seamă interni sau externi. În postromânism nici politicienii de partid, nici politicienii civici nu ţin seama de stabilitate sau de căderea leului, însă ura de pe chaturi a ultraliberalilor pe pensionari, bugetari, asistaţi şi basarabeni favorizează electoral populismul de stânga.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, meri la PSD, c-or găsi aia, un codru de pchita si pentru tine!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, adevarat o zas Dracnea, "dupe" iesim in strada, nij' "malai" nu ne mai dau astia s-am ajuns la "drojdie"....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus